Haworth neemt belang in Poltrona Frau

De Amerikaanse fabrikant Haworth neemt een belang van in totaal 58,6 procent in Charme Investment en Moschini srl, de moedermaatschappijen van het Italiaanse Poltrona Frau. Dat maakt het laatstgenoemde bedrijf bekend in een persbericht. De transactie moet in april 2014 zijn uiteindelijke beslag vinden.

Deze operatie past volgens de woordvoerder binnen de ‘natuurlijke evolutie’ van de bemoeienis van Charme Investments met Poltrona Frau en zal leiden tot ‘een versterking en uitbreiding op een internationale schaal voor onze drie merken’.

De solide financiĆ«le situatie van Haworth vormt volgens de woordvoerder een garantie voor een gezonde toekomst voor de merken Poltrona Frau, Cassina and Cappellini. Volgens Franco Moschini is de transactie ‘een grote droom die uitkomt’. “Dit markeert het ontstaan van de grootse wereldspeler op het gebied van luxe meubelen.” Ook bij Haworth betoont men zich ingenomen met de voorgenomen transactie.

Op dit moment bekijken de mededingingsautoriteiten of de transactie daadwerkelijk doorgang kan vinden.