Mega-order voor Bene

Bene heeft een mega-order binnengehaald. De opdracht zou weleens een reddingsboei kunnen zijn voor de Oostenrijkse producent van kantoormeubilair, die sinds enige tijd in zwaar weer zit.

De opdracht in Abu Dhabi is de grootste in de geschiedenis van het beursgenoteerde bedrijf, meldt Bene op de eigen website. Voor het hoofdkantoor van het nationaal oliebedrijf (Adnoc) gaat Bene maar liefst 27 kilometer scheidingswanden leveren, verdeeld over 54 etages.

Rudolf Payer, CFO van Bene, doet geen uitspraken over de omzet die met de opdracht gemoeid is. Het mag duidelijk zijn dat het om een miljoenenopdracht gaat.
Eind 2014 moet het gebouw in Abu Dhabi gereed zijn en daarna kan Bene de scheidingswanden plaatsen.

Bene, dat al meer dan 200 jaar bestaat, streeft ernaar om dit boekjaar 2014-2015 uit de rode cijfers te komen. Opdrachten als deze zijn daarvoor essentieel. Om weer winst te maken, wordt een omvangrijke reorganisatie uitgevoerd.