Gispen introduceert Zinnig Zitten

Op de Vakbeurs Facilitair in ’s-Hertogenbosch (15, 16 en 17 januari) introduceert Gispen een assortiment nieuwe zitoplossingen onder de noemer ‘Zinnig Zitten’. De vraag naar diversiteit in zitvormen blijft toenemen door de vrijheid die mensen hebben om op andere plaatsen dan achter een vast bureau te werken. Daarnaast is aandacht voor de effecten op de gezondheid bij langdurig zitten actueel.

Het gebruik van mobiele tools biedt extra gelegenheid om zithoudingen te variëren. Het bedienen van een tablet, of smartphone kan namelijk staand, hangend, of zelfs liggend worden gedaan. Om meer beweging gedurende de dag te stimuleren en de lichaamshouding vaker te veranderen, moet ook het zitmeubilair voldoende variatie bieden om afwisselend gebruik te ondersteunen. In combinatie met zit/sta-werkplekken, zit/sta-vergadertafels of (informele) zitoplossingen in de vorm van comfortabele banken, is afwisseling binnen handbereik.

Van bureaustoel tot loungewerkplek, van bijzetpoef tot conferentiestoel; Gispen Zinnig Zitten biedt oplossingen voor alle mogelijke vormen van zitten in de werkomgeving. De ontwikkeling en productie ervan wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd. Dit betekent dat directe inspraak mogelijk is bij de ontwikkeling van een oplossing.

Gispen Zinn bureaustoel, ontworpen door Justus Kolberg, biedt direct zitcomfort en stimuleert bewegend zitten. Daarnaast is het een elegante bureaustoel die door de vormgeving breed inzetbaar is. Alle techniek is optisch verborgen en geïntegreerd.
‘Zinn bureaustoel is geschikt voor 98 procent van de mensen door slimme functionaliteiten als het Dynamic Synchroonmechanisme met actieve zitneigverstelling. Deze techniek stimuleert op een natuurlijke manier bewegend zitten en volgt elke veranderingen van houding zoals het lichaam vraagt en biedt steun in iedere positie. Met Quick Adjustment is de stoel eenvoudig en snel op ieder lichaamsgewicht aan te passen. En de uitgekiende verhouding tussen zitting, rug en de flexibele, meebewegende rugleuning geven direct comfort’, meldt Gispen in een persbericht.

 

Zinn bureaustoel is leverbaar in twee uitvoeringen: een NEN EN 1335- en een NPR-uitvoering en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd.
Naast bureaustoelen bestaat de Zinn-collectie uit (stapelbare) vergaderstoelen met een 4-poot of sledeframe. Alle modellen worden uitgevoerd met netweave rug en gestoffeerde zitting.

Gispen Turn conferentiestoel is een ontwerp van Paul Brooks. Het design is onderscheidend door de organische vorm die uit één geheel bestaat. De netweave-bespanning houdt het ontwerp strak en biedt het lichaam steun in elke positie. Autofit maakt instellen overbodig. Er is slechts één intuïtief vindbare aluminium hendel voor de zithoogteverstelling voorzien. ‘Dit maakt Turn de ideale stoel voor kortstondig (flex)werken en vergaderen’, aldus Gispen.

Turn conferentiestoel is leverbaar in drie uitvoeringen: een zwart, grijs of een lichtgrijs kunststof frame, met een kruisvoet in zwart of aluminium gepolijst.

Met Gispen MultiLounge, een modulair loungeprogramma ontworpen door Peter Kenis, is afwisseling binnen handbereik. Het is een modulair samen te stellen loungewerkplek, die uitgevoerd kan worden met een verstelbaar zitelement dat geschikt is voor langdurig werken (NPR 1813).

Gispen oveer de MultiLounge: ‘Alle elementen kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd. Zo kan men voor iedere ruimte en werkzaamheden de beste lounge-opstellingen samenstellen. Of het nu om een oorfauteuil, een enkele loungewerkplek, een duo lounge of hoekopstelling gaat. Door  met diverse wanden tussen de zitelementen te variëren, kan daarnaast extra privacy of een kleuraccent worden gecreëerd’.
‘De techniek in het verstelbare zitelement zorgt voor een goede en comfortabele zithouding tijdens het werk. Door het schuifbare blad en de ruime zitelementen, kunnen collega’s moeiteloos plaatsnemen voor kort overleg of samenwerken’.

‘Naast zakelijk, ingetogen kleurgebruik kan MultiLounge spraakmakend worden door de ruime keuze in stoffen en kleuren. Door hetzelfde kleurenpalet toe te passen op Zinn bureau- en/of bezoekersstoelen is een mooi op elkaar afgestemd geheel te realiseren.

www.gispen.nl