Wereldwijde ontwerpopdracht voor Techo

Techo, dochteronderneming van Koninklijke Ahrend, is geselecteerd als één van de drie leveranciers om de inrichting te verzorgen voor de Škoda showrooms. Techo draagt hiermee bij aan de internationale modernisering van Skoda Auto showrooms als onderdeel van een nieuwe marketingpresentatie van hun auto’s.

‘Techo is uit ruim negentig ondernemingen geselecteerd. Op Europees niveau is dit een van de grootste projecten voor producenten van kantoormeubelen en een potentiële order ter waarde van meerdere miljoenen euro’s’, meldt Ahrend in een persbericht. In de loop van 2015 moeten wereldwijd duizenden Škoda showrooms een make-over hebben ondergaan.

“Het binnenhalen van deze order is bijzonder belangrijk. Het is één van de grootste projecten, met leveringen over de hele wereld, waar Techo ooit aan heeft gewerkt. Ik ben er me van bewust dat dit een bijzonder veeleisend project wordt, maar dat wij in staat zijn om onze ervaring toe te passen en om onze kwaliteitsproducten te leveren. Daarom heeft Škoda Auto ons ook geselecteerd”, aldus Jiří Kejval, managing director Techo en lid van de directie van Koninklijke Ahrend.

Tot eind 2013 heeft Techo showrooms in tien landen ingericht: Tsjechië, Slowakije, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Polen en Israël. Volgend jaar verwacht het bedrijf een grote stijging van het aantal bestellingen omdat Škoda Auto van plan is om in 2014 een groot deel van zijn verkoopnetwerk te moderniseren.

“Het project werd binnengehaald in nauwe samenwerking met het moederbedrijf Koninklijke Ahrend. Door gebruik te maken van elkaars productiefaciliteiten en het distributienetwerk van ervaren lokale teams waren we in staat om te onderhandelen met de lokale verkooppunten. Dit zorgt ervoor dat er snel en nauwgezet aan de lokale vereisten kan voldaan worden. Bovendien weten zij ook de internationale kwaliteitsgarantie voor service en producten van zowel Techo als van Ahrend te waarborgen”, aldus Kejval.Het concept van de nieuwe showroom richt zich op het creëren van een kenmerkende en onmiskenbare omgeving met een jonge en meer dynamische uitstraling. De modernisering heeft niet alleen betrekking op de inrichting, maar ook op de externe en interne uithangborden, nieuwe vloeren en verlichting. Techo gebruikt flexibele designelementen die aan de individuele behoeften van elke showroom kunnen worden aangepast. Als basiskleur werd gekozen voor een elegante witte en een verfrissende groene tint, aangevuld met een warm decor van natuurhout, Šumava, dat speciaal voor dit project werd geproduceerd.