Gispen net als Ahrend in handen HAL

Gispen komt in handen van investeerder HAL. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurde onlangs de aankoop van de resterende aandelen in Gispen door HAL Investments goed.

HAL bezit reeds 49 procent van de aandelen in Gispen en meer dan 90 procent van de aandelen van branchegenoot Ahrend. ACM verwacht dat de concurrentie op het gebied van de verkoop van meubilair voor de inrichting van kantoren en andere instellingen ook na deze concentratie voldoende blijft. ACM heeft onder andere onderzoek gedaan naar de deelnemers aan en winnaars van aanbestedingen voor kantoormeubilair in de afgelopen jaren. Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM: “Bij aanbestedingen zie je dat andere bedrijven regelmatig winnen van deze twee bedrijven. Ahrend en Gispen hebben samen weliswaar een groot marktaandeel, maar al die andere bedrijven zijn dus geduchte concurrenten.”

Peter Veer, algemeen directeur van Gispen: “Met HAL treffen we een ambitieuze en toekomstgerichte moedermaatschappij die voor de internationale mogelijkheden van productie en voor de uitbreiding van onze internationale verkoopkanalen voor Gispen van groot belang zal zijn en voor een versnelling van de groei zal kunnen zorgen.”