Advieskantoor nieuwe stijl

Verzekeringsmaatschappij Unive heeft een bijzonder concept geïntroduceerd voor haar regionale advieskantoren. Doelstelling was om laagdrempelige omgevingen te creëren, waar bezoekers in een warme huiselijk omgeving van advies voorzien kunnen worden. Kamer 71 ontwerp & realisatie tekende voor het interieurontwerp. Lichtadviseur Gerben Wolters van Van Dalen Installatietechniek was verantwoordelijk voor het lichtontwerp.

De foto’s zijn genomen in de kantoren in Ter Apel en Stadskanaal. De positieve reacties van klanten van Unive hebben ertoe geleid dat het concept in de komende jaren verder uitgerold zal worden naar andere kantoren in Nederland.
“Het fraaie design van de Ultima, waarbij in dit kantoor gekozen is voor de uitvoering met het ‘side glow’ effect sluit bijzonder goed aan bij de moderne uitstraling van dit kantoor. Minstens zo belangrijk is het feit dat medewerkers het lichtcomfort als bijzonder prettig ervaren”, aldus producent CLS-LED.

“Het lichtcomfort van de Ultima komt tot stand dankzij een extreem lage UGR-waarde in combinatie met de gebruikte LED-lichtbron die een warm levendig karakter heeft. De ervaring in een ruimte is daardoor veel aangenamer dan het geval is met traditionele PL- en TL-lichtbronnen die vaak als kil en vlak ervaren worden. De Ultima productrange is verkrijgbaar in vele varianten waaronder trackrail uitvoeringen.”