German Design Award voor Casala

Casala heeft voor het stoelprogramma Parker een German Design Award gewonnen in de categorie Working Spaces. De prijs werd toegekend voor de uitzonderlijke design kwaliteit en het succesvol toepassen van ontwerp oplossingen.

Op 8 en 9 augustus vond in Frankfurt am Main (DE) de beoordeling plaats door een jury van dertig design experts. Er waren meer dan 1.900 inzendingen voor de German Design Award 2014.

“Parker is een comfortabele moderne en universeel inzetbare stoel”, meldt Casala over het prijswinnende product. “Zijn brede inzetbaarheid wordt mogelijk gemaakt door de constructie van de schaal. Deze is zo gemaakt dat hij met┬ádertig verschillende onderstellen kan worden gecombineerd. Van kruisvoet tot sledeframe, zowel in lage als standaard zithoogte en zelfs als barkruk. Uiteindelijk zijn op deze manier 58 verschillende modellen mogelijk.”

De schaal wordt ook aangeboden met een hoge rugleuning. “De uitgesproken vorm blijft daarbij gehandhaafd. De vormgelijkheid maakt het mogelijk om Parker in grotere projecten op meerdere plaatsen in te zetten. De schaal garandeert een hoog zitcomfort, is perfect gestoffeerd en heeft een moderne uitstraling. De mogelijkheden van Parker reiken van conferentiekamers tot aan lounge ruimten en restaurants.” Parker is een ontwerp van Kressel + Schelle.

De German Design Award is een internationale prijs, die met succes de positie versterkt van zowel ontwerpers als bedrijven. De jury voor de German Design Award 2014 is samengesteld uit deskundigen uit verschillende disciplines uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de designindustrie. De organisatie van de German Design Award gebeurt door de German Design Council.