Interstuhl focust niet langer op bureaustoelen

Kineticis5 .

Interstuhl focust niet langer op bureaustoelen. Dat meldt de Nederlandse Interstuhlvertegenwoordiger Velto in Zoeterwoude. Volgens een woordvoerder wordt de markt voor bureaustoelen te klein.

“Ook als je bureaustoelen maakt, moet je jezelf wel eens achter de oren krabben. In tijden van crisis bijvoorbeeld: wordt de markt voor comfortabele, ergonomische kwaliteitsstoelen niet wat klein? Interstuhls antwoord ligt in oplossingen op het gebied van communicatie, flexibele kantoormeubelen en één voordelige bureaustoel.”

“Als je een kaartje zou moeten hangen aan de nieuwe collectie van Interstuhl, zou daarop staan ‘flexibiliteit’”, vervolgt de woordvoerder. “Want daar draait het om dit jaar bij de Duitse stoelenproducent. Mensen werken steeds vaker op verschillende plekken, zowel thuis als op kantoor. Daarom moet iedere ruimte op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Dat vraagt eigenschappen van het meubilair zoals licht in gewicht, makkelijk op te bergen, comfortabel en op verschillende manieren te gebruiken. Dit is dan ook de rode draad van de nieuwe collectie.”

Zo heeft interstuhl met Kineticis5 een lijn ontwikkeld die aansluit bij het kort, staand vergaderen. “Steeds meer onderzoekers beweren dat veel zitten ongezond is. Een deel van de oplossing ligt in het staand overleggen, wat volgens Interstuhl met de stahulp, barkruk en statafel van Kineticis5 in stijl mogelijk is.”

De conferentiestoelen uit de collectie X&Y en de tafel uit de collectie Nestyis3 sluiten aan bij de wens ruimtes op verschillende manieren te kunnen gebruiken. “X&Y is een lichte, koppelbare stoel die ook beschikbaar is met een schrijftafeltje; ideaal voor workshops en seminars. Nestyis3 is een tafel die eenvoudig op te klappen en op te bergen is, zodat ruimtes snel weer klaar zijn voor de volgende activiteit.”

Vintageis5.

Vergaderstoelen Pios-2 en Vintageis5 maken de momenten dat er nog wel écht vergaderd moet worden, volgens Interstuhl een aangename aangelegenheid. Het design en comfort van deze stoelen moeten de contactmomenten op kantoor promoveren tot rustmomenten.

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: uiteraard zit ook in deze collectie een nieuwe bureaustoel. Everyis1 is het nieuwe instapmodel van Interstuhl, ontwikkeld met veel aandacht voor de prijs maar ook hier voor flexibiliteit. Zo zorgt de automatische gewichtsregeling ervoor dat deze stoel gemakkelijk ingezet kan worden op flexwerkplekken. Samen met Kineticis5 en Vintageis5 is Evereyis1 genomineerd voor de prestigieuze FX International Interior Design Award in de categorie Werkplek zitoplossingen.”

Everyis5.

Dat er veel aandacht uitgaat naar de verschillende vormen van communicatie op kantoor, bewijst ook de introductie van Meeting Analyse. Dit adviesprogramma geeft organisaties de mogelijkheid te berekenen wat ze aan werkplekken nodig hebben, gebaseerd op ingevoerde wensen en mogelijkheden. “Meeting Analyse is ontwikkeld in samenwerking met het Fraunhofer instituut en maakt Interstuhl meer tot adviseur en minder tot ‘alleen’ leverancier van zitoplossingen.”