Strategische samenwerking Eromes en Marko

Vanaf 1 oktober start een strategische samenwerking tussen Marko en Eromes. Deze twee producenten van onderwijs- en zorgmeubilair brengen meer dan 160 jaar ervaring samen in een nog completere collectie school- en zorgmeubilair.

Doelstelling van de samenwerking is op meerdere plaatsen nog beter van dienst zijn van onze wederzijdse klanten. “Eromes en Marko vullen elkaar uitstekend aan in showroomlocaties, assortiment, productie en productontwikkeling die resulteren in een voortreffelijk aanbod voor scholen en instellingen.”

Een woordvoerder noemt het ‘een unieke kans voor beide organisaties om de kwaliteit over de gehele breedte te verbeteren’. “In de nieuwe naam EromesMarko vindt u de bekrachtiging van deze samenwerking.”

De Eromes-showroom in Wijchen is nu ook ingericht met Marko-producten en in Hoogeveen start zelfs een volledige nieuwbouw van kantoren en een nieuwe showroom. Medio 2014 zal deze gereed zijn.

“De ontwikkelingen in het onderwijs voltrekken zich in hoog tempo”, zegt Arnoud van Spijk, huidig directeur Marko. “Tien jaar geleden was de vraag nog puur gericht op stoelen, tafels en kasten. Nu is de vraag: hoe kunnen we in de huidige omstandigheden het beste les geven, hoe verbeteren we samen de kwaliteit van onderwijs en hoe kunnen we ons schoolgebouw rendabel maken?”

Bijna alle scholen, zowel in het primair als in het voortgezet onderwijs in Nederland, krijgen de komende jaren te maken met daling van leerlingaantallen. “Is nieuwbouw of verbouw van de school nog wel rendabel, en wat te doen met leegstaande lokalen? EromesMarko kan hierbij ondersteunen door conceptmatige en flexibele inrichtingen voor ieder type onderwijs.”

“Voor de nieuwe organisatie betekent deze stap een splitsing in zorg en onderwijs in plaats van merken. Daarmee krijgen we een betere focus voor beide segmenten.” Ralph Gomersbach, huidig directeur Eromes: “Zorginstellingen stellen specifieke eisen en ook in de zorgsector zelf is de verscheidenheid enorm. Gericht producten ontwikkelen en klantspecifieke oplossingen aanbieden is ons specialisme wat we verder willen uitbreiden. Deze nieuwe stap is een stap vooruit in de toekomst.”

“Met deze nieuwe koers bieden we onderwijs- en zorginstellingen een betere advisering en ondersteuning. Daarnaast gaan de productielocaties in Wijchen en Hoogeveen intensiever samenwerking en kunnen we bestaande en nieuwe klanten door schaalvergroting concurrerende prijzen blijven aanbieden.”