25 Jaar BMA Ergonomics

BMA Ergonomics uit Zwolle viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Het feest wordt eind september gevierd met het eigen personeel, dealers, klanten en leveranciers (en een keur aan artiesten). BMA Ergonomics werd in 1988 opgericht als Biomechanisch Adviesbureau. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een Europese speler van formaat op het gebied van hoogwaardige bureaustoelen.

Een recent voorbeeld van de innovatiekracht van BMA is de Axia Smart Chair. Deze communicerende bureaustoel geeft directe feedback over de manier van zitten aan de gebruiker, maar via internet ook aan bijvoorbeeld een personeelsafdeling of arbodienst. Alles voor een gezondere werkomgeving. De Smart Chair is een mooi voorbeeld van de ontwikkeling die BMA heeft doorgemaakt sinds de introductie van de allereerste Axia kantoorstoel in 1996.

“Ons team bedenkt, ontwikkelt en maakt de bureaustoelen die Nederland – en langzaamaan heel Europa – gezonder laten zitten”, zegt Koen van Eig, algemeen directeur van BMA Ergonomics. “Dat we dat al 25 jaar met succes doen, bewijst dat innovatie in Nederland springlevend is. Ik ben trots op wat we in 25 jaar hebben bereikt. En ik kijk uit naar de volgende 25, waarin we nieuwe technologie zullen blijven ontwikkelen die bijdraagt aan een gezondere werkomgeving.”

Ook in de komende 25 jaar zal ergonomie centraal staan in de activiteiten van BMA. Met een groeiende beroepsgroep die zittend werk doet, is het belang van ergonomisch zitmeubilair steeds groter. De rol van slimme techniek zal hierin een nog grotere plaats gaan krijgen. BMA is ervan overtuigd dat die slimme techniek alleen toegepast kan worden met een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de huidige en toekomstige wensen van haar klanten.

BMA Ergonomics uit Zwolle is de ontwikkelaar en producent van AXIA-bureaustoelen. De oorsprong van BMA voert terug naar 1988, toen het bedrijf startte als BioMechanisch Adviesbureau. In 1996 startte het bedrijf de eigen ontwikkeling en productie van professionele bureaustoelen. De combinatie van medische en technische kennis vormt de basis van BMA Ergonomics en ligt eveneens ten grondslag aan de ontwikkeling van de AXIA Smart Chair. Deze innovatieve elektronische stoel geeft feedback over de zithouding. Via de AXIA Smart Cloud is deze informatie zelfs op afstand uit te lezen. Al jarenlang verricht en ondersteunt het bedrijf onderzoek. De zo vergaarde kennis over biomechanica, ergonomie en arbeidsfysiologie vertaalt BMA naar bruikbare informatie voor dealers, arbodiensten, ergonomen, architecten en eindgebruikers. Inmiddels is BMA uitgegroeid tot een grote marktspeler met circa. 130 medewerkers en vinden de producten hun weg naar de markten in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Finland.

Meer informatie is te vinden op http://www.bma-ergonomics.com en op http://www.axiasmartchair.com.