De toekomst van het licht

Om zicht te houden op en in te kunnen spelen op de revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van onder andere LED-verlichting en inductieverlichting organiseert Office Academy meerdere malen per jaar de eendaagse cursus ‘De toekomst van het licht’. De eerstvolgende cursusdag is maandag 9 september.

De verlichtingswereld heeft te maken met een revolutie. Decennialang ontwikkelde de verlichtingsmarkt zich traag en overzichtelijk. De revolutionaire opkomst van LED-verlichting zorgt voor voortdurend wisselende spelregels, die grote invloed hebben op lichttechniek, -ontwerp en toepassingsmogelijkheden.
De achterstand in kennis op LED-gebied zorgt daarnaast regelmatig voor onrust. De geboden informatie is niet altijd even betrouwbaar, wat een afgewogen oordeel lastig maakt.

Maar de cursus ‘De toekomst van het licht’ omvat meer dan ‘LED’ alleen. Wat te denken van inductieverlichting en van de invloed van al deze ontwikkelingen op woon- en werkplekomgeving?

Deze eendaagse cursus belicht de huidige situatie en de toekomst. Waar staat de verlichtingssector nu? Waar gaat het naartoe? Wat zijn de kansen en bedreigingen? De nieuwste ontwikkelingen komen aan bod: de zin en onzin van LED, inductieverlichting, maar ook de gevolgen voor de armaturen, voor de installaties en voor mens en ruimte (wonen en werken).

De cursus is bedoeld voor iedereen die vanuit een facilitaire dienst, vanuit de verlichtingswereld, of vanuit de kantoor- en projectinrichting betrokken is bij het onderwerp ‘verlichting’. De cursus omvat één cursusdag van 9.30 tot 16.00 uur. Docent is Egbert Keen. Dankzij zijn jarenlange ervaring op zowel het technische vlak als aan de ontwerpkant kan Keen als geen ander de ‘zin en onzin’ van de innovaties belichten. Dat doet hij op geheel eigen wijze. De cursus wordt verzorgd op een locatie in Utrecht.

www.officeacademy.nl