Vijf nominaties Casala

Casala heeft vijf nominaties ontvangen voor de German Design Award 2014. Eén nominatie is toegekend aan Casala’s nieuwste innovatie Monolink; de eerste kunststof stoel voorzien van één systeem dat koppelen en stapelen mogelijk maakt. De overige nominaties zijn voor het stoelprogramma Parker, de klapstoel Riva, het tafelprogramma Wishbone en het digitale nummeringsysteem Zifra.

Monolink is een stoel die zich direct overal thuisvoelt, van de kleinste kantine tot de grootste congreszaal. En hoe groot die zaal ook is, over het opruimen hoeft u zich geen zorgen te maken. Het razendsnelle plaatsen én opbergen behoort tot de aantrekkelijke eigenschappen van Monolink. Hiervoor is optioneel een transportmiddel leverbaar. Met de Monolink speelt Casala in op de groeiende vraag naar steeds praktischer oplossingen voor de inrichting van ruimten. Monolink is er in twee uitvoeringen, met een kunststof zitting of met een gestoffeerde zitting. Een andere optie is het digitale nummeringsysteem Zifra. De stoel Monolink is een ontwerp van Martin Ballendat.

Monolink is de tweede kunststof stoel in Casala’s assortiment. Begin jaren ’70 bracht Casala de kunststof stoel Casalino op de markt, bekroond met ‘Die gute Industrieform’. Een echte designklassieker en een typisch icoon van zijn tijdsperiode. Casalino heeft internationaal furore gemaakt van filmset tot design-tentoonstellingen.

De German Design Award is een internationale prijs, die met succes de positie versterkt van zowel ontwerpers als bedrijven. De jury voor de German Design Award 2014 bestaat uit deskundigen met achtergronden uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de design industrie. De organisatie van de German Design Award is in handen van de German Design Council, die de designindustrie al 60 jaar vertegenwoordigt en ondersteunt met haar expertise.