Design District: Minder bezoekers, tevreden gezichten

Design District trok van 6 tot en met 8 juni in totaal 5.512 bezoekers. Dit zijn er vijfhonderd minder dan vorig jaar. Volgens de organisatie is dit te wijten aan het mooie weer. “Desalniettemin hebben wij alleen maar positieve geluiden gehoord over de contacten die gelegd zijn en de kwaliteit van de bezoekers, en wij zijn ervan overtuigd dat dat is waar het om draait. Wij hopen dat er voor alle deelnemers van Design District 2013 een hele goede spin-off komt”, aldus Puur Design Producties.

Aantal bezoekers 2013
Donderdag 6 juni 2140
Vrijdag 7 juni 1878
Zaterdag 8 juni 1494
Totaal: 5512 bezoekers

Het aandeel interieurarchitecten (18 procent), interieurontwerpers (10 procent), kantoor- en projectinrichters (9 procent) en architecten (8 procent) onder de bezoekers was traditioneel weer hoog. Maar ook fabrikanten, productontwerpers, stylisten, detaillisten, importeurs en agenten wisten de weg naar Zaandam te vinden.
Meer dan 80 procent van de bezoekers gaf aan direct of indirect beslissingsbevoegd te zijn.

De District Awards gingen naar 1) The big bubble, Alex de Witte, 2) Carry On, Mattias Stenberg (Offecct) en 3) U-Turn, Michel Carlot (Belux, via Eikelenboom). Eervolle vermeldingen waren er voor Slide (Dumoffice, Van Esch) en Rocket (Concept 74). De prijs voor de beste stand ging naar Wonderwall Studios.