Nowy Styl neemt Rohde & Grahl over

De Nowy Styl Group, één van de meest dynamische en sterkst groeiende fabrikanten van kantoormeubilair, neemt de Duitse fabrikant van kantoormeubilair en bureaustoelen Rohde & Grahl.

Rohde & Grahlis sterk gericht op ergonomie en maatwerkoplossingen en ontwerpt en ontwikkelt producten met een eigen gezicht. De 73-jarige oprichter van de Rohde Holding, Wolf-Peter Rohde, laat na 38 jaar succesvolle ondernemingsleiding de onderneming in andere handen overgaan. “Omdat opvolging binnen de familie niet mogelijk was en ik mij om leeftijds- en gezondheidsredenen niet meer actief met de onderneming bezig kon houden“, legt Rohde uit. “Ik zocht naar een passende koper: het voortbestaan van de onderneming met alle medewerkers was voor mij van groot belang. Ik ben ervan overtuigd dat ik voor onze onderneming de best mogelijke oplossing gevonden heb.”

De Nowy Styl Group en Rohde & Grahl zijn beide familiebedrijven. “Wij hebben vergelijkbare kernwaarden en hebben dezelfde ideeën over bedrijfsvoering”, zegt Adam Krzanowski, de oprichter van de Nowy Styl Group. “We zijn geen investeringsmaatschappij, maar streven ernaar actief bezig te zijn met de dagelijkse bedrijfsvoering, de onderneming op een duurzame manier op te bouwen, regelmatig met medewerkers ideeën uit te wisselen en door de samenvoeging van ondernemingen meerwaarde voor klanten en de ontwikkeling van de onderneming te bereiken. Ons motto is ‘eerst denken en dan doen’ en niet omgekeerd. Wij zien de medewerkers als het belangrijkste kapitaal van de onderneming en zijn overtuigd van de medewerking en het engagement van alle medewerkers.”

Met de overname van Rohde & Grahl doet de Poolse Nowy Styl Group een volgende stap bij de vergroting van haar marktaandeel in West-Europa. Begin 2011 nam de groep het Duitse Sato (bekend van het merk Grammer) al over en integreerde dit succesvol in haar distributiestructuur. Met de nieuwe overname komt de Nowy Styl Group in het bezit van moderne productiefaciliteiten in Duitsland, gemotiveerde en goed getrainde medewerkers en een uitstekend functionerend distributienetwerk. Bovendien voegt het hoogwaardige en complementaire producten toe aan haar eigen productportfolio.

Met de overname van Rohde & Grahl verdubbelt de Nowy Styl Group haar omzet in Duitsland en is daarmee meteen één van de belangrijkste spelers op die markt. “Tevens verwerft het een sterke positie in Nederland, waar Rohde & Grahleen eigen vestiging én verkooporganisatie heeft”, besluit de woordvoerder.