Leegstaand vastgoed bestreden

Circa 4 miljoen vierkante meter of 54 procent van het leegstaande vastgoed in Nederland wordt gekenmerkt als kanshebbend vastgoed. Vastgoed waarvoor men in de traditionele functie geen nieuwe huurder kan vinden, maar waarvoor een creatieve oplossing nodig is. De bouwbladen Vastgoedmarkt, Cobouw en de Architect brengen beleggers met kanshebbend vastgoed in contact met creatieve partners. Doel is om leegstaand vastgoed op innovatieve wijze te transformeren in courant vastgoed en transparantie te bevorderen.

Het Transformatieplein biedt volgens deze bouwbladen een platform om creatieve partijen hun oplossingen en onderbouwd exploitatiemodel te laten presenteren aan opdrachtgevers. “Het plein verkleint de kloof tussen opdracht en creatie. Uiteindelijk levert dat de samenleving getransformeerde en vaak verduurzaamde panden op, die opnieuw een functie hebben in de maatschappij. Partijen die aan het Transformatieplein deelnemen zijn beleggers, architecten-, ingenieurs- en adviesbureaus, aannemers, gemeenten en financiers.”

Voor het Transformatieplein zijn diverse leegstaande objecten aangemeld. Om de objecten te transformeren, hebben zich diverse architecten aangemeld, die op de Provada pitchen voor een object. Het Transformatieplein kent een uitgebreid inhoudelijk programma. Een reeks marktpartijen en prominenten verleent hun diensten. “Zij onderkennen dat er eindelijk iets moet worden gedaan aan de vele vierkante meters leegstaand vastgoed.”

Lesley Bamberger, directeur van de Kroonenberg Groep opent het Transformatieplein op dinsdag 4 juni. Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect, spreekt op woensdag 5 juni met Hamit Karakus, wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening, Vastgoed & Stedelijke Economie van de gemeente Rotterdam.