‘Basisopleiding kleur succesvol’

De medewerkers van het Kleurenlaboratorium van DSM Engineering Plastics zijn de eerste groep die de Basis Opleiding Kleur hebben afgerond. Met trots hebben zij onlangs feestelijk hun diploma in ontvangst genomen. “De Basis Opleiding Kleur van de BNK is eerste kwalitatieve kleuropleiding in Nederland gebaseerd op de Nieuwe Kleurenleer en bestemd voor iedereen met een functie waar kleur een centrale rol speelt.”

Esther Wessels kleurspecialist bij DSM Engineering Plastics: ”De Basis Opleiding Kleur is de enige volwaardige en onafhankelijke Basis Opleiding Kleur in Nederland en geeft elke kleurdeskundige meer diepgang en verbreding om het eigen werk beter te doen, onze mensen spreken nu meer dezelfde kleurtaal, de onderlinge communicatie is verbeterd.” De studenten kwalificeerden de Basis Opleiding Kleur met het rapportcijfer 9.

De Basis Opleiding Kleur behandelt het thema kleur in zes modules. Een mix van mondelinge lessen onder leiding van vakbekwame docenten en een deel online zelfstudie, waarbij de student studeert wanneer dit het beste past. “Leren over kleur is leuk en deze opleiding geeft u de juiste handvatten om meer over kleur te leren en toe te passen”, aldus BNK.

Kleurspecialisme is heel specifiek, maar heeft veel toepassingsmogelijkheden, zoals architectuur,binnenhuisarchitectuur, styling, gezondheidszorg, onderwijs, detailhandel, kantoren, horeca, hotels, reclame.

Stichting BNK is de Brancheorganisatie voor Kleurdeskundigen en is de belangenbehartiger van iedereen die in Nederland professioneel met kleur bezig is. Het is een branche overstijgende organisatie voor deskundigheidsbevordering, certificering en onderwijs met als hoofddoel het zorgen voor en bewaken van kwaliteit in het kleuronderwijs, waardoor de kwaliteit van kleurtoepassingen in de branche wordt bevorderd en het vakgebied gepromoot.

De Basis Opleiding Kleur wordt aangeboden door Stichting BNK.