Drentea investeert

Drentea blijft groeien tegen de klippen op. De inrichter uit Emmen meldt dat de eigen omzet blijft stijgen, ondanks aanhoudend terugvallende omzetten in de kantoormeubelbranche. Ook in 2012 heeft het bedrijf weer een gezonde groei doorgemaakt. Directeur Bert Top: “Vooral door snel en flexibel in te spelen op klantvragen weet Drentea al een aantal jaren een groter marktaandeel te veroveren.”

Volgens Top kan de groei onder meer verklaard worden uit het feit dat Drentea blijft investeren in de productiefaciliteiten.Zo is vorig jaar al een behoorlijke uitbreiding gerealiseerd door de nieuwbouw van c.a. 8000 vierkante meter productieruimte. En dit jaar investeert Drentea verder in het automatiseren van de productie.

Onlangs is begonnen met de installatie van een geautomatiseerde pons en zetstraat. Bert Top: “Deze machine kan plaatstaal vanaf de rol verwerken tot complete onderdelen voor bureautafels, kasten en ladeblokken.”

Drentea probeert naar eigen zeggen zo veel mogelijk producten te ontwikkelen die geautomatiseerd geproduceerd kunnen worden. “Hiermee wordt de productiecapaciteit enorm verhoogd en de kostprijs verlaagd. Daarnaast wordt op het gebied van duurzaam produceren een enorme vooruitgang geboekt. De verwachting is namelijk dat door deze wijze van verwerken het afvalpercentage met minimaal 60 procent wordt verminderd. In de keten levert dit een enorme winst op in energieverbruik en inzet van schaarse grondstoffen.”

Drentea is naar eigen zeggen één van de eerste bedrijven in Nederland die op deze innovatieve wijze gaat produceren. Met de investering is een bedrag van meer dan 2.000.000 euro gemoeid. het bedrijf zegt klaar te zijn voor de toekomst waarin prijs en levertijd vaak van doorslaggevend belang zijn en er dus concurrentie moet worden geleverd met lage lonenlanden.

De producten van Drentea worden volledig in Nederland geproduceerd en ontworpen. Hiermee is volgens de fabrikant ook op lange termijn naleverbaarheid van de producten gegarandeerd. De directeur is hier trots op: “De typische Dutch Design-producten zijn de basis voor iedere klantvraag: samen met ontzettend gemotiveerde en creatieve dealers in de gehele Benelux realiseren we prachtige inrichtingsprojecten. Het succes van Drentea is vooral te verklaren door de strategie om de producten uitsluitend te verkopen via dit geselecteerd dealernetwerk.”

www.drentea.nl