Osram op Architect@Work

Verlichtingsproducent Osram presenteert drie nieuwe armaturen op de beurs Architect@Work. De LED-armaturen Silento en Arktika-P LED hebben een origineel en modern design wat tegelijkertijd ook energiezuinig en functioneel is. Het zijn allebei ultra platte armaturen met diverse toepassingsmogelijkheden. Bovendien heeft Osram een outdoor armatuur naar de stand op Architect@work meegenomen; de Traxon Nano Liner Allegro AC XB, een slanke verlichtingsoplossing voor buiten.

Silento is een pendelarmatuur met een zwenkbaar 7 inch LED-paneel. Kenmerkend zijn het ultradun en puristisch ontwerp, dat verkrijgbaar is in twee lengten. De Silento heeft uitstekende efficiëntiewaarden en een lange servicelevensduur. Afhankelijk van de panelinstellingen, is een harmonieuze directe of indirecte lichtuitstraling beschikbaar in de aangename kleur 3.000 Kelvin. “Bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld balies en boven eettafels”, aldus Osram.

Arktika-P LED is een ultraplat LED-armatuur met directe en indirecte verlichting. Dit armatuur is slechts 8 milimeter hoog en voldoet volgens Osram aan alle eisen van moderne kantoorverlichting door de UGR 19 waarde. Arktika-P LED is verkrijgbaar in de kleuren 830 en 840 en het armatuur zelf is er in de kleur wit (RAL 9016). Osram noemt als voornaamste toepassingsgebieden kantoren, foyers, advocaten- en dokterspraktijken.

Traxon NANO Liner Allegro AC XB kenmerkt zich door een hoge output, een ultraslanke vormgeving en energie-efficiëntie. Dit armatuur voor outdoor toepassingen (IP66) wordt rechtstreeks gevoed met AC-netspanning en is volgens Osram uitermate geschikt voor het aanlichten van architecturale gebouwen, horecapanden en gevels van winkels. Het armatuur is dimbaar op een standaard dimmer, is verkrijgbaar in drie armatuurlengtes en twee lichtkleuren (3000 / 4000 Kelvin). “Plug en play, snel en eenvoudig te installeren”, besluit Osram.

Osram exposeert tijdens Architect@Work in hal 4, standnummer 172.

www.osram.nl