Architecturale make-over DPL

De verbouwing van het pand van DPL Europe aan de Gasthuisstraat in Helmond was op vrijdag 12 april 2013 gereed. Het ontwerp van het gebouw, van architect Frank van Waes, won in 2000 een architectuurprijs. Aangezien op de eerste etage nu kantoren gevestigd worden, was het noodzakelijk om de muren te voorzien van ramen, voor het broodnodige daglicht.

De gekozen oplossing doet recht aan het oorspronkelijke ontwerp: ronde ramen van verschillend formaat, op willekeurige plaatsen in de muur aangebracht, volledig in lijn met de architectuur aan de binnenzijde. “De binnen- en buitenzijde van het gebouw mogen bijzonder, creatief, uitdagend en vooruitstrevend genoemd worden, net als het in het pand aanwezige Lighting Experience Centre (LEC)”, aldus het bedrijf.

“DPL Europe (voorheen Delta Pro Lighting) is een internationale verlichtingsexpert, die zowel particulieren als kleine en grote organisaties adviseert en begeleidt naar optimale verlichting. Het LEC speelt daarin een belangrijke rol.”