‘LED-doorbraak’ van Philips

Philips maakt ‘een nieuwe doorbraak in LED-verlichting’ bekend: “‘s werelds meest energiezuinige LED-lamp die geschikt is voor algemene verlichtingstoepassingen.”

Onderzoekers van Philips hebben een TLED-prototype ontwikkeld – ter vervanging van TL-verlichting – die volgens het bedrijf een recordopbrengst van 200 lumen per watt aan wit licht van hoge kwaliteit produceert.

“Aangezien verlichting verantwoordelijk is voor meer dan 19 procent van het totale elektriciteitsverbruik op de wereld, belooft deze innovatie de bron te worden van aanzienlijke energie- en kostenbesparingen over de hele wereld”, stelt Philips.

De 200 lm/W TLED-lamp zal naar verwachting in 2015 op de markt komen voor kantoor- en industrietoepassingen en zal daarna uiteindelijk ook voor woningen beschikbaar komen.