Duitse prijzen voor Wilkhahn

Wilkhahn viert feest. Twee producten van de Duitse fabrikant zijn gelauwerd met een belangrijke Duitse prijs. De bureaustoel ON heeft de Duitse staatsprijs ‘Bundespreis Ecodesign’ ontvangen. En de vergaderstoel Graph sleepte de German Design Award in de wacht.

De prijs die de bureaustoel ON kreeg is volgens Wilkhahn-man Hans Trilsbeek een beloning voor ‘de koppeling tussen hoog innovatief ontwikkelen en esthetische en ecologische waarden’. “De ON wordt door de Duitse overheid in dit kader als een voorbeeld product in deze industrie gezien”, zegt Trilsbeek. “Momenteel vindt er een overzichtstentoonstelling plaats in Dessau, de geboortestad van Bauhaus.”

De Bundespreis Ecodesign is met name bedoeld als stimulans voor de industrie om de waarden innovatie, design en ecologie te optimaliseren. “Ecodesign omvat de gehele cyclus van het product”, aldus Trilsbeek. “De ON blijkt hierin een Out Performer te zijn.”

De vergaderstoel Graph ontving de German Design Award. “Deze Award heeft als doelstelling ‘Design in Germany’ mondiaal te presenteren. Hoogwaardig industrieel ontwikkelen is de kern.” De German Design Council maakt hierin een jaarlijkse selectie van genomineerden. Hiertoe behoorden dit jaar onder meer Audi, Loewe, Bulthaup en dus ook Wilkhahn. “De Graph ontving de eerste prijs vanwege ‘outstanding design quality’”, aldus Trilsbeek.