Samenwerking Gispen en Avarte en China

Gispen en Avarte China zijn een samenwerking aangegaan waarbij Avarte het exclusieve dealerschap van Gispen producten heeft verworven. Circa 30 dealers in China zullen in de toekomt Gispen producten gaan verkopen. Het gaat hierbij om zowel werk- als woonproducten.

De lancering van de samenwerking zal plaatsvinden op 19 april in de Avarte showroom in Shanghai. De contracten zullen worden getekend in aanwezigheid van de Chinese Gispen dealers en prominente gasten als de heer Peter Potman (Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden te Shanghai), Joyce Bijl (Bestuurslid Chamber of Commerce China Benelux) en de ontwerpers Michael Young en Richard Hutten alsmede de directies van Gispen en Avarte.

Als onderdeel van de lancering zal op 20 april de 80ste verjaardag van Avarte ontwerper Yrjo Kukkapuro in de Tongji Universiteit in Shanghai worden gevierd.  Algemeen directeur Peter Veer van Gispen is content met de samenwerking: “Gispen heeft altijd aangegeven de aanwezigheid in China vooral te willen benutten voor expansie in China en de rest van Azië. Hier ligt het zwaartepunt van de wereldeconomie en daar zijn we nu in één keer uitstekend vertegenwoordigd.”