LED-lamp Osram ‘beste getest’

Goed nieuws voor verlichtingsfabrikant Osram. Uit de nieuwste test van energiezuinige lampen door de Consumentenbond, heeft de Osram LED Star Classic A40 8W het predicaat ‘beste getest’ ontvangen.

De Consumentenbond heeft diverse LED- en spaarlampen getest op een aantal belangrijke kenmerken zoals levensduur en schakelbestendigheid, rendement en lichtopbrengst, lampvorm, etcetera.

“De Osram LED Star Classic kwam als allerbeste uit deze test met een hoge score van 8,4 punten”, meldt de fabrikant trots. “Zoals de Consumentenbond aangeeft; de LED-lamp is uit de kinderschoenen, het is een volwassen lamp geworden. LED-lampen geven direct 100 procent licht. Ook zijn de consumentenprijzen van de LED-lampen erg gedaald de laatste tijd en daarmee is de LED-lamp uitermate aantrekkelijk geworden voor in en om huis.”

De Europese wetgeving stelt steeds strengere eisen aan lampen voor energiezuinigheid, kwaliteit en levensduur. “Dan is het goed om te weten dat een Osram  LED-lamp aan al deze strenge eisen voldoet en als beste uit deze consumententest is gekomen”, stelt Osram.

Alle gegevens over de test van de Consumentenbond zijn terug te vinden in de Consumentengids van maart 2013.