Beatrix opent Philips-museum

Koningin Beatrix verricht op vrijdag 5 april om 14.00 uur de officiële opening van het nieuwe Philips-museum in het centrum van Eindhoven. Vanaf 6 april gaat het Philips-museum open voor het publiek.

Hans de Jong, CEO van Philips Benelux: “Wij zijn bijzonder vereerd dat de koningin ons nieuwe Philips-museum wil openen. We laten zien met welke betekenisvolle innovaties Philips al meer dan 120 jaar het leven van mensen verbetert aan de hand van opmerkelijke verhalen en unieke historische producten. De tentoonstelling geeft een fascinerend beeld van de rijke historie van onze onderneming en toont ook innovaties die in de toekomst een bijdrage zullen gaan leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld.”

“Het Philips-museum is gevestigd op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd. Het oude fabriekje is de laatste maanden ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid tot een plek waar ons erfgoed, ondernemerschap en innovatie samenkomen.”

Na de officiële opening brengt de koningin een werkbezoek aan Philips Research op de High Tech Campus Eindhoven.

www.philips-museum.com