Award voor Casala

Casala heeft een Interior Innovation Award 2013 gewonnen tijdens IMM Keulen 2013. De award is toegekend aan Casala’s nieuwste innovatie Monolink. “Dat is de eerste kunststof stoel voorzien van één systeem dat koppelen en stapelen mogelijk maakt”, aldus de kantoorstoelenproducent.

“Het razendsnelle plaatsen én opbergen behoort tot de aantrekkelijke eigenschappen van Monolink.” Hiermee speelt Casala in op de groeiende vraag naar steeds praktischer oplossingen voor de inrichting van ruimten. Monolink is een breed inzetbare stoel, van de kleinste kantine tot de grootste congreszaal.

Monolink is een ontwerp van Martin Ballendat. Een bekende designer in de meubelindustrie, inmiddels onderscheiden met ruim honderd design awards.

De Interior Innovation Award werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In 2002 heeft de IMM Cologne beurs in samenwerking met de Duitse Design Council de onafhankelijke, sectorgeoriënteerde Interior Innovation Award in het leven geroepen.

Monolink is de tweede kunststof stoel in Casala’s assortiment. Begin jaren ’70 bracht Casala de kunststof stoel Casalino op de markt, bekroond met ‘Die gute Industrieform’. “Een echte designklassieker en een typisch icoon van zijn tijdsperiode. Casalino heeft internationaal furore gemaakt van filmset tot designtentoonstellingen.”