Topjaar voor Palmberg

‘Crisis what crisis?’ De titel van deze lp uit 1975 van Supertramp lijkt van toepassing op Palmberg. De kantoormeubelproducent heeft bekend gemaakt in 2012 een recordomzet van 72,9 miljoen euro te hebben geboekt.

‘Zeer succesvol’, zo omschrijft Palmberg het jaar 2012. Met een stijging van het aantal medewerkers naar 441 en een recordomzet van 72,9 miljoen euro wordt het succes van Palmberg Büroeinrichtungen + Service GmbH in het vorig jaar weerspiegeld. Voor 2013 rekent het bedrijf op een omzet van 73,5 miljoen euro.

In het jaar 2012 investeerde Palmberg ruim 10 miljoen euro in productiefaciliteiten. Dankzij de vorig jaar in bedrijf genomen nieuwe productiestraat met lasertechniek kan de onderneming nu nog sneller op klantenwensen reageren. “Met de nieuwe productiestraat kunnen wij alles, uitgezonderd  fineer binnen 7 dagen leveren”, zegt Rob Kruft, General Sales Manager voor de Nederlandse en Belgische markt. “Andere positieve effecten van de nieuwe productie-straat zijn de optimalisatie van de productkwaliteit in relatie tot de uitbreiding van de productiecapaciteit, evenals een energiebesparing van ongeveer 30 procent.”

Inzake productontwikkeling gaat Palmberg in 2013 verder in het offensief. In het bereik fineervervaardiging wil de onderneming zich verder ontwikkelen en perfectioneren. Daarvoor werd in 2012 al een eigen fineerafdeling in gebruik genomen.

“Ook de internationale kantoormeubelbeurs Orgatec in 2012 is voor Palmberg weer uiterst succesvol verlopen”, vervolgt Kruft.. “Het doel was om het branchemiddelpunt te gebruiken om zich als innovatieve onderneming te presenteren, nieuwtjes voor te stellen zoals het bureausysteem Crew en om met vakhandelaren, architecten, planners en eindklanten in direct contact te komen. Voor een uitstekende balans zorgde naast een positieve respons vanuit de meest verschillende bezoekersgroepen ook een uitgebreide enquête onder de vakhandelaren. Na een beoordeling in elf verschillende criteria neemt Palmberg uiteindelijk van alle belangrijke kantoormeubelproducenten de tweede plaats in van de einduitslag.”

Kruft heeft schoon genoeg van mensen die het woord ‘crisis’ in de mond nemen. “Volgens mij praten we elkaar een heleboel aan. Op televisie mag zomaar iedereen in elke microfoon blaten hoe slecht het gaat. Kijk eens naar positieve ontwikkelingen, kom in actie, wees creatief. Natuurlijk is het momenteel niet gemakkelijk, maar we moeten elkaar niet de put in praten. Palmberg bewijst dat het ook anders kan.”

www.palmberg.de