Heinen directeur bij Konig + Neurath

Patrick Heinen (44) wordt per 1 februari 2013 benoemd tot nieuwe directeur Marketing en Verkoop bij de firma König + Neurath AG. Hij volgt daarmee Heinz-H. Meyering op, wiens contract per eind 2013 afloopt. De functies van bestuursvoorzitter Carl-Christoph Held en van technisch directeur Thomas Fehr blijven ongewijzigd. Egon König blijft voorzitter van de raad van commissarissen van de niet beursgenoteerde naamloze vennootschap.

Patrick Heinen studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Siegen en was tot 2006 hoofd internationale verkoop bij König + Neurath. Daarna was hij tot 2010 directeur Duitsland bij het Zweedse bedrijf Kinnarps AB en werd hij vervolgens directeur van de firma Koinor Polstermöbel GmbH & Co.KG in Michelau. Heinen beschikt over jarenlange ervaring in internationale en nationale verkoop- en leidinggevende verantwoordelijkheid in de kantoormeubelbranche en was o.a. in de VS verantwoordelijk voor werving en marktontwikkeling.

Egon König verwelkomt de nieuwkomer: “Het doet mij groot genoegen dat wij met Patrick Heinen een internationaal ervaren manager hebben kunnen aantrekken. Wij zijn ervan overtuigd dat we met zijn grondige ervaring en deskundigheid de uitdagingen op de nationale en internationale kantoorinrichtingsmarkt het hoofd zullen kunnen bieden en dat het merk König + Neurath zich positief zal blijven ontwikkelen.”

“Heinz-H. Meyering nam op 1 september 2005 de bestuurlijke verantwoordelijkheid op het gebied van marketing en verkoop in de onderneming op zich en heeft sindsdien een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het bedrijf. De samenwerking met de handelspartners in Duitsland werd verder uitgebreid en geconsolideerd, de zaken met grote klanten door nieuwe organisatiestructuren geprofessionaliseerd en de exporthandel verder ontwikkeld. De verschijningsvorm en de marktperformance werden nieuw aangepast aan de internationale eisen.” Egon König dankt Meyering voor zijn succesvolle werk en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.