Pieter Ketting doceert over HNW

Pieter Ketting geeft op 11 december een gastcollege tijdens de eendaagse cursus ‘Zin en onzin van Het Nieuwe Werken’ van The Office Opleidingen. Ketting is programmamanager ‘Rabo Unplugged’ bij Rabobank Nederland.

In die functie heeft Ketting diverse programma’s bij Rabobank Nederland aangestuurd. Vanaf 2006 tot en met juni 2012 was hij verantwoordelijk voor ‘de nieuwe manier van werken’. Binnen het programma ‘Rabo Unplugged’ was zijn aandachtsgebied de realisatie en implementatie van de mentale, virtuele en fysieke omgeving. Bij Rabobank Nederland geeft ‘Rabo Unplugged’ de nieuwe manier van werken vorm voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden.

‘Rabo Unplugged’ stimuleert medewerkers verantwoordelijkheid te nemen. Ze bepalen zelf hoe ze hun werk het beste kunnen doen. Ze hoeven hun activiteiten niet op vaste tijden en plaatsen uit te voeren en worden aangemoedigd om samen te werken en elkaars kennis in te zetten. De zes pijlers van ‘Rabo Unplugged’ zijn: tijd- en plaatsonafhankelijk werken, samenwerken, ondernemerschap, activiteiten gerelateerd werken, minder regels en eigen verantwoordelijkheid.

De cursus Zin en Onzin van Het Nieuwe Werken behandelt op dinsdag 11 december tussen 9.30 en 17.00 uur de successen en missers, kosten en opbrengsten van HNW. Plaats van handeling is Steelcase Nederland in Amsterdam.

De cursus is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij een organisatie die overweegt ‘Het Nieuwe Werken’ in te voeren als strategie om doeltreffend in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden. Dat kunnen medewerkers zijn van het Facilitair bedrijf, inrichtingsadviseurs, (interieur)architecten, bouwkundig adviseurs, vastgoedadviseurs, P&O medewerkers, ICT-adviseurs en directie en management.

Naast Pieter Ketting neemt vaste HNW-docent Henk-Jan Hoekjen, hoofdredacteur van Inside Information, vaktijdschrift over projectinrichting en (interieur)architectuur, een deel van het lesprogramma voor zijn rekening. Sinds de introductie van Het Nieuwe Werken heeft Hoekjen de ontwikkelingen rond dit onderwerp nauwgezet gevolgd. Hij kijkt er met kritische blik naar en die kritische blik is terug te vinden in zijn interviews en achtergrondartikelen over HNW. Ook bezocht hij vele kantoren die zijn ingericht op basis van de beginselen van Het Nieuwe Werken. Behalve hoofdredacteur is Hoekjen historicus en filosoof. In de laatste editie van Inside Information schreef hij een artikel waarin hij uitlegt waarom de term ‘Het Nieuwe Werken’ zo verhullend is.

The Office Opleidingen neemt deel aan de vakbeurs Facilitair (standnummer 1121) en zal daar de nieuwe visie van de organisatie op de toekomst van opleiden en doceren presenteren. Deze visie heeft ook een aantal interessante en spraakmakende gevolgen voor The Office Opleidingen zelf

Lees hier de pdf-versie van het artikel van Henk-Jan Hoekjen.

www.officeacademy.nl