ETAP legt de eerste steen

Het ambitieuze bouwproject van verlichtingsspecialist ETAP uit Malle verloopt volgens schema. Nu het oudste deel van de gebouwen is afgebroken, kan de heropbouw beginnen. Onlangs werd hiervoor de symbolische eerste steen gelegd.

Het oudste deel van de ETAP-gebouwen wordt afgebroken en vervangen door een modern gelijkvloers blok van 1.000 vierkante meter, dat later nog uitgebreid kan worden met een tweede bouwlaag. Deze nieuwe ruimte zal plaats bieden aan bijkomende demonstratie- , opleidings- en vergaderlokalen. Er komt ook een nieuwe, grotere en meer comfortabele personeelsrefter.

Dinsdag 16 oktober legde ETAP-bestuurder Anne-Marie Joris de symbolische eerste steen van het nieuwe gebouw, onder het goedkeurend oog van architect Danny Cabuy en managing director Johan Segers. “De ETAP-directie is ervan overtuigd dat investeren in de toekomst het beste antwoord is op de huidige economische crisis”, stelt Segers. “Door de stijgende energieprijzen is er in Europa een toenemende vraag naar onze energiezuinige verlichting. We verwachten dat de doorbraak van LED-verlichting tot een verdere toename van onze productie zal leiden.”

Ook het lichtpaviljoen van ETAP wordt volledig vernieuwd. Lichtbeleving is hier het sleutelwoord: in de showroom, de toepassingsruimtes en de geautomatiseerde ervaringsruimtes kunnen ETAP-klanten de nieuwste technologische ontwikkelingen leren kennen en de mogelijkheden ervan in de praktijk ervaren. Het nieuwe lichtpaviljoen wordt eind 2013 in gebruik genomen.

ETAP is sinds 1949 actief in de professionele verlichting voor kantoren, industrie, scholen, ziekenhuizen, winkels en hotels. Het bedrijf heeft al meer dan 50 jaar zijn hoofdzetel in Malle en is met 440 personeelsleden één van de grootste werkgevers van de streek. Daarnaast is ETAP ook een groeiende speler op de internationale markt, met kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten. Wereldwijd stelt ETAP zo’n zeshonderd mensen tewerk.

www.etaplighting.com