Dataflex tevreden over Orgatec

Dataflex heeft in de periode van 23 tot en met 27 oktober in Duitsland een bijzonder goede Orgatec gedraaid. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. “Dit is onder meer te danken aan het feit dat we ervoor gekozen hebben om ons 30-jarig jubileumfeest te vieren tijdens de vakbeurs, mét onze internationale klanten én verkoopkantoren.”<

Ook trokken de lancering van de ViewLite Plus monitorarmen en aankondiging van een aantal nieuwe producten volgens Dataflex bijzonder veel aandacht. “Dit alles op onze grootste en ‘groenste’ stand tot nu toe.”

“Naast de populaire ViewLite monitorarmen waren, zoals aangekondigd, ook de nieuwe ViewLite Plus modellen aanwezig op de Orgatec. Bezoekers hebben daar kennisgemaakt met zowel de look als, – voor het eerst – de feel van onze red dot winnaar. Buiten Dataflex wist niemand dat deze publiekelijke kennismaking ook dienst zou doen als de officiële lancering van de Plus. Bezoekers van onze stand konden onze nieuwe monitorarmen dus direct bestellen en dat was voor velen een aangename verrassing.”

Buiten de Plus om waren de publiekstrekkers vooral de demoversies van de Notebook- en iPad-houder. “Met hun functionaliteit vullen ze de modulaire eigenschappen van ViewLite-lijn mooi aan. De combinatie van deze kenmerken stelt onze klanten in staat zelf hele specifieke oplossingen te bedenken die in hun toepassing vaak verder gaan dan onze standaard modellen.”

“Ook toonden we in Keulen voor het eerst de ViewLite Toolbar. Het product is op dit moment nog in ontwikkeling maar trok veel aandacht omdat het een concrete invulling is van het vraagstuk dat Dataflex centraal heeft gezet binnen het kader van Het Nieuwe Werken en flexwerkplekken, namelijk; ‘Hoe kunnen we generieke ruimtes en werkplekken opnieuw verpersoonlijken en tegelijk voldoen aan de strenge ergonomische eisen en modern facilitair beleid?’ Een buitengewoon interessant gespreksonderwerp, zo bleek.”

“Het overkoepelende thema, duurzaamheid, is bij al onze nieuwe producten sterk aanwezig en zal de komende jaren binnen onze organisatie een nog veel grotere rol gaan spelen. Het aluminium wat voor vrijwel al onze producten gebruikt wordt is al voor 40% gerecycled en achteraf ook nog eens 100% recyclebaar. Onze ViewLite-lijn is bovendien ontworpen voor disassemblage wat het recycleproces veel makkelijker maakt. Op de Orgatec hebben we nadrukkelijk een signaal afgegeven dat Dataflex het nastreeft om in nabije toekomst een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming te zijn.”