Brokx Projectinrichting plust fors in 2012

Deze maand zit Brokx Projectinrichting precies 10 jaar in de showroom aan de A59 in Oosterhout. Directeur Michiel Huinck vertelt: “In de 10 jaar dat wij in dit pand zitten is er veel gebeurd; we zijn als lokale kantoorinrichter hard gegroeid en horen nu bij de top 10 projectinrichters van Nederland.”

“Onze showroom is een uniek inspiratiecentrum voor kantoor- en projectinrichting. Een webshop is zo gevonden, maar waar vind je nog 2.000 vierkante mter showroom met goede adviseurs, innovatieve inrichtingsconcepten, ongeëvenaarde ontwerpen en gepersonaliseerd kantoormeubilair? Dat is onze kracht!”

De economische crisis heeft vooralsnog geen vat op Brokx Projectinrichting. “Tot nu toe zijn we in 2012 met ruim 46 procent gegroeid en dat is niet omdat het in 2011 zo slecht ging”, aldus Huinck.

“We blijven scherp op alle fronten en passen onze ontwerpen en werkwijze steeds aan naar de behoeften in de markt, zonder daarbij onze eigen identiteit te verliezen. De ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Begin 2011 hebben we de Studio opgezet, onze vormgever en interieurarchitect zijn sparring partners voor architectenbureaus geworden. Ze praten op hetzelfde niveau en begrijpen elkaar. Anderzijds kunnen we met de Studio ook zelfstandig toegevoegde waarde creëren, we ontwerpen inrichtingsconcepten op basis van interieurarchitectuur. Voeg daar onze eigen, Nederlandse productie van kantoormeubelen aan toe en je hebt een uitstekend recept.”

In augustus opende Brokx het ChairLab; een bureaustoelenl-aboratorium waar eindgebruikers, architecten en ergonomen ruim vijftig verschillende bureaustoelen kunnen testen en samenstellen. “Medio december openen wij onze nieuwe stalenkamer. Zie het als een keuken waar eindgebruikers, projectbureaus en architecten alle ingrediënten vinden om de juiste receptuur voor de inrichting van een gebouw samen te stellen. Men heeft toegang tot een zeer secuur samengestelde collectie hout-, gordijn-, vloer -en meubelstalen.”

Huinck vervolgt: “De adrenaline giert door ons bedrijf, onze ideeën zijn nog lang niet op. Eerst onze referenties op orde brengen, door de drukte zijn we er niet aan toegekomen om deze goed te presenteren. De presentatie template voor de website is klaar, maar het duurt nog even, onze fotograaf is er druk mee. Een greep uit de projecten van het afgelopen jaar: Rabobank Altena – Almkerk, Rabobank Amerstreek – Oosterhout, Storax – Zwijndrecht, National Academic – Dordrecht, Grontmij – Alkmaar en Hero Nederland – Breda.”

www.brokx.com