Fotowedstrijd Concord

Verlichtingsbedrijf  Concord (een dochterbedrijf van Havells-Sylvania) organiseert een fotowedstrijd. De competitie ‘One Beam of Light’ wordt georganiseerd in samenwerking met lichtdesignersvereniging Light Collective.

Deelnemers aan ‘One Beam of Light’ worden geacht één of meerdere adembenemende en inspirerende foto’s te maken, die beginnen met één enkele lichtbron. Deze lichtbron brengen zij terug tot de essentie zodat er een uniek beeld ontstaat.

Een internationaal gastpanel van lichtdesigners en visionairs beoordeelt de ingezonden foto’s. Leden zijn onder meer Keith Bradshaw van Speirs & Major, Gerd Pfarre van Pfarré Lighting Design, Matt Clark van UVA en Terence Woodgate van Studio Woodgate. De geselecteerde foto’s worden afgedrukt en in première tentoongesteld in Londen, waarna een internationale tournee volgt in diverse wereldsteden.

“Het ‘One Beam of Light’ -project stelt deelnemers in staat een lichtstraal in zijn naakte essentie weer te geven, het medium te manipuleren en de inherente schoonheid van de lichtstraal prijs te geven”, zeggen Sharon Stammers en Martin Lupton van het Light Collective. “Daarna gebruiken we de beste foto’s om deze in te zetten voor de wereldwijde promotie van lichtdesign als een belangrijke, creatieve sector. We zijn enthousiast dat we bij dit fantastische initiatief kunnen samenwerken met Concord.”

“Concord loopt voorop als het gaat om lichtinnovatie en we verheugen ons erop lichtdesigners te ondersteunen bij het creëren van  een echt fantasierijk lichtontwerp”, zegt Kuldeep Vali, Strategic Business Unit Director Concord van Havells-Sylvania. “Een aantal geselecteerde deelnemers bieden we het gebruik aan van onze onlangs gelanceerde Beacon Muse LED-projector. Hiermee helpen we ze bij hun creatie van de foto. Sommige mensen ontvangen een projector met een gobo, sommigen met een iris en weer anderen met een kadreeraccessoire, allemaal om een extra element toe te voegen aan de creatieve uitdaging.”

Een bredere selectie van de foto’s wordt gebruikt om een prachtig naslagwerk te maken over licht. Dit boek wordt uitgegeven na de eerste serie tentoonstellingen, speciaal voor de lichtontwerpers, designers en architecten. Het boek bevat de beelden met een korte beschrijving en details over alle deelnemers