Nieuwe vierpootsstoel HOWE

HOWE brengt een nieuwe stapelbare vierpootsstoel onder de naam SixE, wat verwijst naar zes eigenschappen die alle met een E beginnen. De SixEis ontworpen door designstudio PearsonLloyd uit Londen.

Geïnspireerd door de 40/4-stoel zette PearsonLloyd in op het ontwerpen van de meest efficiënte en robuuste oplossing voor de alom aanwezige mono-shell stoel. De functionele en ruimtebesparende SixE is bedoeld voor multifunctionele omgevingen. De vierpootsstoel is het eerste lid van de familie, die in 2013 met een aantal nieuwe leden wordt uitgebreid.

De SixE stapelt perfect, waardoor een ruimte snel kan worden ontruimd of omgebouwd. Zowel stoelen met als zonder armleuning kunnen optimaal gestapeld worden. Het randje boven aan de rugleuning zorgt ervoor dat de stoel eenvoudig kan worden opgetild en verplaatst. Kenmerkend voor de SixE zijn de zachte en ronde vormen – scherpe hoeken ontbreken. Daardoor is de stoel zeer comfortabel is, waarbij de zachte gerolde rand ervoor zorgt dat er geen drukpunten zijn. Door de zorgvuldig gevormde rugleuning en de natuurlijke buiging zorgt SixE voor veel comfort en een goede ergonomie.

Het design is robuust en duurzaam en voldoet aan de sterktetests EN 15373, niveau 3 en BIFMA X5.1. ”Daarnaast is het ook een milieuvriendelijke stoel”, zegt Lars Bruntse, sales & marketing manager. “Het groene aspect komt duidelijk tot uitdrukking in het zorgvuldig geselecteerde materiaal en in de standaardisatie van chroom 3.”