VDB Groep realiseert doorstart Marko

Het nieuws omtrent Marko gaat snel. Vanochtend werd bekend dat de VDB Groep de fabrikant uit Veendam overneemt. “We hebben Marko in de groep opgenomen en zien een doorstart van Marko zeer positief in”, meldt het bedrijf.

“Hoewel het effect van de economische teruggang op korte termijn onzeker blijft, is het perspectief voor Marko binnen de VDB Groep zeker positief”, volgens VDB-directeur Frits Muysson. “We hebben eerder aangetoond succesvol te zijn bij het overnemen en zelfstandig verder ontwikkelen van sterke bedrijven zoals Vepa, Drentea, Eromes en Beta. We zijn er trots op Marko binnen onze Groep te hebben. Ons eerste doel is nu de klanten zo snel als mogelijk weer optimaal te bedienen en daarbij zullen we Marko volop ondersteunen.”

De naam Marko en het typerende assortiment blijft behouden. Vanaf vandaag wordt er weer volop gewerkt. “Marko zal zich binnen de VDB Groep sneller kunnen ontwikkelen door te profiteren van de binnen de Groep aanwezige kennis, middelen en mogelijkheden.Het vinden van synergievoordelen en dit zorgvuldig afstemmen op de gevolgde groepsstrategie is altijd één van de sterke punten van de VDB Groep geweest.”

De VDB Groep is met Marko een nog sterkere groep Nederlandse producenten van kantoor- en projectmeubilair met een jaaromzet van circa 60 miljoen euro. De in totaal 320 medewerkers werken verspreid over productielocaties in Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Breda. “Sterkste punt van de Groep is dat het gehele productieproces plaatsvindt in eigen fabrieken in Nederland. De productielocaties zijn allen voorzien van de meest moderne machines en door alles in eigen hand te houden is een efficiënte en flexibele productie gerealiseerd waarbij de nadruk ligt op milieuvriendelijke technieken en materialen. Producten voldoen gegarandeerd aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en arbeidsomstandigheden.”