‘Beleving tot op je bord’

Negen dagen lang vormt Interieur 2012 een platform waar meer dan driehonderd internationale exposanten, jonge ontwerpers en aanstormend talent hun nieuwste creaties voorstellen. Een sterke fysieke beleving van design. Een beleving met al je zintuigen, die nog dagen nazindert. Dat is de bedoeling van Interieur 2012.

De Biënnale verkent het begrip ‘smaak’ in al zijn facetten. Met opvallende meeting points in de vorm van bistro’s, bars en loungeruimtes. En met een opvallend Day & Night programma. Een absolute must-see volgens de organisatie is de Interieur Bistro, op het Buda-eiland, een hybride-concept waar de bezoeker zelf ontwerper wordt. Of zoals het persbericht zegt: Interieur 2012 wordt ‘a creative place with a lot of fun’. Een voorproefje: http://vimeo.com/48728772.

Wat is design? Waar liggen de grenzen? Curator Lowie Vermeersch trekt dit jaar alle registers open op Interieur 2012. Naast de ruim driehonderd internationale designmerken, serveert hij de bezoekers ook een opmerkelijke culinaire belevenis. Noem het design op je bord. De beleving start al om 10.00 uur in de hallen van Kortrijk. Vier piazza’s, verspreid over de hallen, vormen een rustpunt. Ontmoetingsplaatsen tussen de verrassende installaties van internationale gasten, speciaal ontworpen bars en cafés, elk met een eigen karakter. Het plan van de hallen is ingericht als een stad, met lanen en straten bewoond door driehonderd internationale designmerken, afgewisseld met diverse tentoonstellingen.

Vanaf ’s middags kun je terecht op het Buda-eiland in Kortrijk. Op de eerste verdieping van de Budafabriek opent de Interieur Bistro zijn deuren: een markante combinatie van een bistro met een lounge en open keuken. Hét meeting point, dat ook ’s avonds openblijft. De initiatiefnemers noemen het een hybride-concept. Aan de basis ervan ligt het Londense collectief DesignMarketo. “We hebben als thema ‘Freshly Cut’ gekozen, omdat we fris design combineren met een vers menu”, zegt Jerome Rigaud, van het collectief. “De bedoeling is dat je niet alleen een maaltijd kiest, maar ook je favoriete stoel. Er is een eclectische mix van meer dan tweehonderd verschillende stoelen.”

De 23e Biënnale Interieur loopt van 20 tot 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo. Het openingsweekend is op 20-21 oktober, de professionele dagen op 22-23 oktober.

De Biënnale Interieur werd opgericht in 1967 met als doel het bevorderen van de creativiteit op het gebied van productontwikkeling en eigentijdse vormgeving, van design tot moderne binnenhuisarchitectuur. De organisatie richtte hiervoor de Interieur Biënnale op, het internationale evenement dat telkens een overzicht biedt van de nieuwste ideeën, producten, creaties en realisaties op het gebied van interieur en interieurinrichting.

www.interieur.be