Nieuwe topman Haworth Europa

Vanaf 1 oktober zal Henning Figge (43) de leiding van de Europese sector binnen Haworth overnemen. Hij zal dienen als Vice President en General Manager Haworth Europa en zal verantwoordelijk zijn voor alle landen, met uitzondering van Spanje en Portugal. Het Iberisch schiereiland blijft onder de leiding van zijn voorganger Jose Amaral die, om persoonlijke redenen en het streven naar nieuwe verantwoordelijkheid, zich op deze voor hem al reeds jaren bekende markten gaat richten.

“Na 9 jaar van Europese verantwoordelijkheid  is het de juiste tijd voor een overdracht naar een nieuwe generatie en met Henning Figge ben ik ervan overtuigd de juiste opvolger te hebben gevonden”, aldus Jose Amaral. In aanvulling op de Europese verantwoordelijkheid, zal Henning Figge ook direct leiding gaan geven aan het Duitse Haworth management team gevestigd in Ahlen / Westfalen en Bad Muender.

De heer Figge is als voormalig voorzitter van de Steelcase Werndl AG en waarnemend president van FEMB (de Europese Federatie voor Kantoormeubilair Producenten) een expert in de Europese en Duitse kantoormeubelen. “Ik ben ervan overtuigd dat Henning sterk leiderschap zal bieden en de reis naar best-in-class klanttevredenheid, marktaandeel en winstgevendheid voltooien”, aldus Franco Bianchi, President & CEO van Haworth.

“De lange termijn oriëntatie van Haworth als een familiebedrijf, samen met haar wereldwijde kracht en product- / werkplek expertise, is de juiste basis om onze marktpositie in Europa te laten groeien”, aldust Henning Figge tijdens zijn dankwoord aan Jose Amaral voor zijn verrichte werkzaamheden de laatste decennia.