100% Design Londen breekt records

De zojuist afgesloten editie van 100% Design heeft ruim 25.000 bezoekers getrokken. Daarmee is 100% Design Engelands grootste designevenement.

Een van de eyecatchers tijdens 100% Design was de stand van Clerkenwell Design Week (CDW). Dit evenement, dat op de rol staat van 21 tot en met 23 mei 2013, lanceerde tijdens 100% Design, een nieuwe campagne. Ontwerper Hattie Newman creƫerde hiervoor een miniatuur stadslandschap en verwerkte daarin handgemaakte meubelklassiekers van onder meer Vitra, Knoll, Fritz Hansen, Deadgood, Bene en Thinking Ergonomix. CDW verwacht in mei ruim tweehonderd deelnemers te verwelkomen.

100% Design staat in 2013 gepland van 18 tot en met 21 september. Plaats van handeling zal weer Earls Court Londen zijn. Meer informatie: www.100percentdesign.co.uk

De Nederlandse editie van 100% Design bestaat sinds vorig jaar niet meer. Het evenement is een aantal malen georganiseerd in Nederland door Puur Design Productions. Afgelopen jaar is de Nederlandse versie verzelfstandigd verder gegaan. Begin juni werd onder de naam ‘Design District’ een driedaagse beurs gehouden in Taets Zaandam. Meer informatie: www.designdistrict.nl.