Drie innovaties van WINI

Kantoormeubelfabrikant WINI deed op de recente Orgatec in Keulen weer nadrukkelijk van zich spreken. Het bedrijf speelde zich in de kijker met drie nieuwe producten: Winea ECO, Winea ID en Winea Sinus.

Winea ECO is een nieuw bureausysteem dat op veel verschillende manieren inzetbaar is. “Met Winea Eco zijn de meest uiteenlopende werkplekconfiguraties te realiseren”, meldt de Duitse kantoorinrichter. “Met de verschillende componenten zijn bijvoorbeeld een eenpersoons, een tweepersoons of een teamwerkplek te realiseren.” Winea Eco is leverbaar als vierpoot-, C-poot- en T-poot-oplossing en in verschillende bladdieptes en bladbreedtes. Het blad is elektrisch hoogteverstelbaar van 65 tot 125 centimeter. “En natuurlijk is deze lijn voorzien van uitstekend kabelmanagement”, stelt de fabrikant.

Een ander opmerkelijk nieuw product op de WINI-stand was de nieuwe Winea ID. Dit is een modulair baliesysteem, waarmee talloze balieconfiguraties te realiseren zijn. Het systeem is gebaseerd op een intelligente metalen constructie, waarin eenvoudig panelen geschoven kunnen worden. Hierdoor kan een grote variëteit aan verschillende uitvoeringen gerealiseerd worden. “Klanten kunnen de kleur en uitvoering van de panelen zelf kiezen en zodoende een bij de eigen inrichting passende balie samenstellen.” Behalve de reeds bestaande 25 WINI-kleuren is Winea ID ook leverbaar in de nieuwe kleuren beige, beige-grijs en cuando. Bovendien kan voor verschillende glazen elementen gekozen worden, in de diktes 19 of 38 millimeter. De balie is leverbaar in verschillende configuraties, waaronder een L-vorm en een C-vorm. Breedtes van 1,20 meter tot en met 6,00 meter behoren tot de mogelijkheden.

Een laatste innovatie van WINI betreft Winea Sinus. Dit is een slim systeem van akoestische panelen. “Slechte akoestiek in kantoren heeft een negatief effect op de productiviteit in het kantoor”, stelt de fabrikant. “Zeker in eigentijdse kantoren, met veel glas en andere harde oppervlakten, heerst vaak een slechte akoestiek.” Winea Sinus biedt hiervoor een oplossing. “Het system is gebaseerd op een extreem stabiel aluminium frame, waarin akoestische elementen kunnen worden geplaatst.  Afhankelijk van de eisen van de ruimte kan er gekozen worden voor een grote range aan akoestische oplossingen.” Deze akoestische elementen kunnen eenvoudig vervangen worden. Op die manier kan een ruimte voortdurend worden aangepast aan de actuele akoestische eisen. Winea Sinus is leverbaar in uiteenlopende stoffen en glazen afwerkingen. “Het oppervlak van de schermen kan desgewenst voorzien worden van een eigen logo of bedrijfskleur, zodat de kantoorruimte kan worden aangepast op de corporate identity van de gebruiker”, besluit WINI.

www.wini.nl