‘Ga sneller in zee met een projectinrichter’

‘Ga sneller in zee met een projectinrichter’. Dat is een van de onderwerpen in de eerstvolgende editie van Inside Information, vaktijdschrift over projectinrichting en (interieur)architectuur. De nieuwste editie verschijnt dinsdag 28 augustus 2012.  “Projectinrichters moeten in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken worden bij een project. Want op die manier kan de kwaliteit optimaal gewaarborgd worden.” Dat stelt SKO-directeur Robbert Nijhuis in de nieuwe uitgave.

In een reportage over het nieuwe interieur voor zorginstelling Ambiq in Hengelo (Overijssel) legt Robbert Nijhuis van de Oldenzaalse projectinrichter SKO uit hoe prettig het is om al in een vroeg stadium bij een project betrokken te worden. “Dan kunnen we namelijk meer doen dan alleen maar ‘lijstje-prijsje’. Dat is niet alleen prettig voor ons, maar vooral ook voor de opdrachtgever. Want zo kun je in samenwerking met de andere betrokken partijen een interieur maken dat de klant op het lijf geschreven is.” De praktijk leert dat projectinrichters in de regel juist pas op een laat moment bij een project betrokken worden. En volgens Nijhuis is dit dus een bedreiging voor de kwaliteit van interieurprojecten in Nederland.

Het thema van editie 4 van Inside Information in jaargang 2012 luidt ‘Designinterieurs’. In dit kader belicht de redactie verschillende projecten. Zo is er aandacht voor het nieuwe interieur van Movianto Nederland (door BoWerkt) en vertelt architectenbureau Bendien/Wierenga over een bijzondere zolder die het bureau inrichtte voor de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ook is er ruimschoots aandacht voor een lichtontwerp in een kantoorproject in Hoofddorp en voelt Inside Information-correspondente Kitty de Groot een aantal vooraanstaande interieurarchitecten aan de tand over hun dagelijkse ontwerpproces.

Verder onder andere in de komende editie van vaktijdschrift Inside Information aandacht voor de volgende onderwerpen:

• Staal: het ideale materiaal. Staal maakt alle dromen van architecten en ontwerpers waar. Ze kunnen doen wat hun hart hun ingeeft en tegelijkertijd duurzaam bezig zijn. Dat stelt althans Vanstaal in het Groningse Niekerk. Hoe roestvrij is deze claim?
• ‘We willen voorop lopen’. In gesprek met SV-directeur en -oprichter Leo Schouten.
• ‘Geluk moet je zoeken’. Verslag van Design District. De opvolger van de beurs 100% Design, die van 7 tot en met 9 juni gehouden werd.
• Contrast zorgt voor kleur. Movianto Nederland opende in juli een nieuw Europees distributiecentrum in Oss. Het pand werd voorzien van diverse verrassende elementen.
• Kleur als verbindend element. Kleur speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de openbare ruimtes en de personeelsruimte van Scholengemeenschap Thamen te Uithoorn.
• Wol aan de wand. Opvallend onderdeel van het nieuwe interieur bij het Texelse restaurant Bij Jef is de wandbekleding. Deze is voor 100 procent vervaardigd uit schapenwol.
• ‘Akoestische en visuele perfectie’. Twee verschillende akoestische plafondsystemen zorgen voor ‘visuele en akoestische perfectie’ bij het nieuwe Europese hoofdkantoor van het Koreaanse Kia Motors.

Nummer nabestellen? Abonnement? Klik hier