Betaald krijgen om op vakantie te gaan

Betaald krijgen om op vakantie te gaan? Het kan bij FullContact in Amerika. Medewerkers worden betaald als ze geen gebruik maken van hun digitale communicatie tijdens vakantie. Dat meldt de website newnews.nl.

‘De werknemers van FullContact krijgen dubbel geld om op vakantie te gaan, ‘Paid Paid vacation’ noemen ze dat. De werknemers krijgen niet alleen dagen vrij en de standaard vakantiegelden, ze krijgen hier nog 7.500 dollar bovenop!’, schrijft auteur Jaap van newnews.nl.

De spelregels: je moet op vakantie gaan, je moet je volledig digitaal ontkoppelen en je mag niet werken tijdens je vakantie. Onder de titel ‘Hoe ervaar jij vakantie?’ plaatste newnews.nl vorig jaar een artikel op de eigen website. Ook met de voornaamste reden om aandacht te vragen voor de vakanties waarbij de werknemer niet even volledig los komt van het werk. ‘Juist dit loskomen is zo belangrijk om de dingen die je tijdens het werk meemaakt even in perspectief te zetten’, aldus de website. ‘Nog te vaak zie je mensen die hun hele vakantie op facebook delen en op het strand mailtjes beantwoorden van collega’s. Kun je op die manier echt genieten van je vakantie en uitgerust weer terugkomen op je werk?’