Nieuwe reeks fluorescentiearmaturen ETAP

Met de R6 lanceert ETAP een nieuwe reeks fluorescentiearmaturen voor onder meer kantoren en scholen. Alle uitvoeringen – uplight, wandstraler, één- of tweelampsversie – zijn binnen dezelfde behuizing mogelijk.

De R6-reeks is inzetbaar als algemene verlichting in uiteenlopende toepassingen. De opbouw- en de pendelversies hebben dezelfde behuizing met rechthoekig profiel, beschikbaar in twee lengtes (1.200 millimeter en 1.500 millimeter). De armaturen hebben een strakke vorm en een smalle afwerkboord.

De behuizing van R6 biedt plaats aan één of twee fluorescentielampen. Het reflectorontwerp en het HRSilver aluminium zorgen voor hoge rendementen tot 91 procent.
De pendelversies zijn steeds uitgerust met uplight. De reflector is zodanig ontworpen dat geen extra lamp nodig is voor het uplight. Hierdoor ontstaat een optimale verdeling tussen indirecte (34 procent) en directe verlichting (66 procent), zonder storende lichtvlekken op het plafond.

R6 is geschikt voor kantoren en scholen maar biedt ook in andere omgevingen stijlvol comfort. Ondanks de compacte armatuurbasis biedt R6 een breedstralende lichtverdeling, zodat tussenafstanden tot 3 meter mogelijk zijn. Daarbij zorgt de Equilum-reflector voor een UGR kleiner dan 19 en een luminantie onder 1000 candela per vierkante meter. Bovendien is elke R6 probleemloos te combineren met daglichtregeling en bewegingssensoren. Een inbouwmodule voor noodverlichting is ook mogelijk.