Pami neemt Mewaf over

Amper 2 maanden na de overname van het Nederlandse Mibra Kantoormeubelen heeft de Belgische groep Pami, producent van kantoormeubilair, nu ook het handelsfonds van de groep Mewaf International Sales onder de vleugels genomen. Met deze nieuwe strategische stap wil Pami zijn positie op de (inter)nationale markt verder verstevigen.

Producent van kantoormeubilair Mewaf uit Kortrijk, onderdeel van de groep Van Marcke, kondigde op 13 juni de nakende sluiting aan. Mewaf was ooit een van de grootste Belgische kantoormeubelfabrikanten en genoot een zeer goede reputatie in de markt. Door de crisis kreeg het bedrijf echter harde klappen en de groep Van Marcke besloot zich te concentreren op de kernactiviteiten sanitair en verwarming.

Dankzij de overname door Pami wordt nu alsnog de service aan klanten bij Mewaf gewaarborgd. “Pami is grotendeels actief op dezelfde markt als Mewaf en biedt vergelijkbare producten”, zegt Bart Driessen, Sales Director Pami. “Hierdoor zien wij het perfect mogelijk om de klanten van Mewaf verder te ondersteunen in de inrichting van hun kantoren.”

Lode Essers, Gedelegeerd Bestuurder Pami: “Bijkomend zien wij een kans om onze activiteiten in West-Vlaanderen en omstreken nog verder uit te bouwen. Hiervoor zullen wij lokaal een showroom volgens onze ‘state of the art’-principes verder uitbouwen. Ook zal het commerciële team van Mewaf zijn activiteiten binnen Pami verder kunnen uitbouwen en zijn klanten trouw blijven dienen.”

De groep Van Marcke wenst zich intussen verder te concentreren op de hoofdactiviteiten als distributeur van sanitair en verwarming, en op de industriële activiteit in de sector van laboratoriummeubilair (Labonorm) en industrieel sanitair (Intersan). Mewaf was ondanks de teruglopende omzet toch nog goed voor een zakencijfer van ongeveer 12,5 miljoen euro in 2011.

De groep Pami wordt geleid door de broers Hendrik en Lode Essers. Zij namen in 1992 Pami over en vormden het intussen om tot een van de grootste spelers in de Benelux. De groep realiseert een omzet van 50 miljoen euro en biedt werk aan 330 mensen in de vestigingen in Overpelt, Luik, Brussel, Antwerpen en Eindhoven.

www.pami.be