AD kiest voor Bulo

Bulo heeft opdracht gekregen om 320 werkplekken in te richten van het nieuwe onderkomen van de AD-redactie in Rotterdam. Bij het project zijn onder meer Klöber-stoelen toegepast. De witte bureaus uit de grID-collectie van Bulo en zwarte tafels en objecten spelen een hoofdrol.

De redactie van het AD, een van de grootste dagbladen in Nederland, verhuisde onlangs naar Central Post, aan het Delftseplein in Rotterdam. Het gebouw uit begin jaren ’50 is een belangrijk ontwerp van de broers Kraaijvanger uit de periode van de wederopbouw na Wereldoorlog II. Tot midden jaren ’80 was Central Post in gebruik als sorteercentrum van miljarden poststukken van de Nederlandse PTT, een belangrijke hub vlak naast het Centraal Station. Het industriële erfgoed werd herontwikkeld en gerenoveerd tot een hoogwaardig gebouw met functiemix. Het werd ondertussen benoemd tot het meest duurzame monument van Nederland (GreenCalc label met A-score).

Central Post is een functioneel en rationeel gebouw met een tijdloze gevel, subtiele details en veel lichtinval. Het ritme van de gevel keert terug in het interieur waar de witte bureaus uit de grID-collectie van Bulo sereen de concentratie moeten bevorderen. Zwarte objecten en zwarte tafels zorgen voor contrast en intimiteit. Het zijn plekken waar de journalisten kunnen overleggen. Of juist in alle rust aan een verhaal kunnen werken. GrID – verwijzend naar een vast stramien en ritme – vormt de  link tussen het gebouw, de krant, de inrichting en het  meubilair. Doordat de tafels individueel in hoogte verstelbaar zijn ontstaat een enorme flexibiliteit die  een creatieve werkomgeving ondersteunt.

AD, Redactie Central Post, Rotterdam
Aantal werkplekken: 320
Tafels grID-collectie + Kei/Bulo / stoelen TAB Chair + Pub&Club/Bulo/ kasten Desk/Bulo
Bureaustoelen Klöber/ cafetaria tafels en stoelen: Howe/ maatwerk: Bulo