Milieucertificaat voor Fantoni

Duurzaamheid is belangrijk, ook in het van oudsher designgeoriënteerde Italië. Fabrikant Fantoni meldt dan ook vol trots het verwerven van het zogenoemde Green Quality-certificaat. Dit certificaat werd verworven door de Framework-collectie alsmede het akoestische systeem 4akustik.

De Framework-collectie van Fantoni is volgens de fabrikant voor 98 procent recyclebaar. Ook is het productieproces van dit meubelsysteem bijzonder groen. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de collectie geverfd wordt met epoxy poedercoating, waardoor er geen sprake is van emissie is van schadelijke stoffen.
Het 4akustik-systeem is behalve extreem vuurvast volgens Fantoni ook bijzonder milieuvriendelijk. Hierbij wijst de fabrikant onder meer op de ‘ultra-low formaldehyde content’.

Het Green Quality-certificaat werd op 4 juli uitgereikt aan Fantoni.