Tentoonstelling Ineke Hans in Toonkamer

Werk van Ineke Hans is van 1 juli tot en met 15 september te bezichtigen in Toonkamer, center for interiour design, te Utrecht. Ineke Hans is zowel nationaal als internationaal bekend door haar robuuste, stoere ontwerpen en vaak vrolijke kleurgebruik.

Ineke Hans: “Ik ben erg voorstander van zogenaamde ‘niks-aan-de-hand’-ontwerpen: er moet niet te veel achter zitten. Helderheid en duidelijkheid, daar ga ik voor.”

In Toonkamer laat ze de collectie zien die zij maakt in eigen beheer, een selectie waarin haar signatuur en handschrift duidelijk herkenbaar zijn. De collectie bestaat uit meubilair, keramiek, kinderspeelgoed en accessoires.
Toonkamer, center for interior design, werd in 1982 opgericht door een aantal vooraanstaande Nederlandse meubelfabrikanten. Het is een platform voor hedendaags, hoogwaardig Nederlands en internationaal interieurdesign en is gehuisvest in een gedeelte van De Pastoe Fabriek te Utrecht.

Ineke Hans behoort tot de top van de Nederlandse vormgevers en geniet zowel nationaal als internationaal grote bekendheid. Zij behoort tot de generatie van succesvolle ontwerpers als Piet Hein Eek, Hella Jongerius, Marcel Wanders. Ineke Hans studeerde aan het Royal College of Art in Londen in 1995 en werkte 3 jaar bij Habitat UK aan de in massa geproduceerde meubel- en productcollecties, voordat zij in 1998 naar Nederland verhuisde om haar eigen studio op te zetten. In eerste instantie was de studio gericht op het presenteren en produceren van haar eigen collecties. Vanaf 2005 is de focus meer komen te liggen op industrieel ontwerpen en ontwerpen in opdracht. De studio werkt aan een breed scala van 3d-projecten: meubels, gebruiksvoorwerpen en sieraden. Sommige als unica’s, andere weer in kleine oplage of als in massa geproduceerde items. Daarnaast werken ze aan tentoonstellingen en enkele architecturale projecten. Klanten zijn onder andere fabrikanten als: Arco, Cappellini, Chi ha paura, Lensvelt, Magis, Offecct, Koninklijke Ahrend, RoyalVKB, Swarovski en van Esch.

Ineke Hans was ‘Guest of Honour’ op de Stockholm Furniture Fair 2009. Haar werk heeft vele prijzen gewonnen, zoals de Red Dot (2005, 2006, 2010) en Design Plus Awards (2006, 2007, 2010) en wordt gekocht door vooraanstaande verzamelaars en musea.

Datum: Zondag 2 september 14.00 uur
Lezing Ineke Hans met signeersessie van haar boekje Mind Sets
Locatie: Toonkamer, rotsoord 3 te Utrecht.