Mibra en Staalinterieur naar Pami

De groep Pami uit Overpelt (België) heeft de activa en het handelsfonds van het vorige week failliet gegane Mibra en Staalinterieur overgenomen. Voor Pami betekent dit een duidelijke versteviging van de positie in de Nederlandse markt.

Nu Pami de overname van Mibra rond heeft, starten de activiteiten volgende week weer op. Dat betekent volgens Pami meteen ook dat de klanten van Mibra weer bediend kunnen worden na een minimale onderbreking.

“Mibra heeft een uitstekende naam op de Nederlandse markt. Desondanks was de omzet de voorbije jaren sterk gedaald”, meldt Pami. “Dat maakte de stand-alone overlevingskansen onbestaande. De integratie van Mibra in de Pami-groep laat aanzienlijke schaalvoordelen en kostenbesparingen toe, waardoor Mibra opnieuw rendabel zal worden.”

De broers Hendrik en Lode Essers, sinds 20 jaar gedelegeerd bestuurders van de Groep Pami, zijn uiterst tevreden met deze snelle beslissing tot doorstart van de curator en de rechtbank. “Het merk en de producten Mibra zullen zeker op de markt blijven, gezien hun degelijke reputatie. De kennis en het vakmanschap die in het bedrijf aanwezig zijn, kunnen blijvend en beter gevaloriseerd worden in het grotere geheel van de Groep Pami. Op deze manier kan er voor de klanten en een belangrijk deel van het personeel van Mibra een nieuwe toekomst gegarandeerd worden.”

In de loop van de volgende dagen zal met de erkende personeelsorganisaties bij Mibra besproken worden welke gevolgen voor het personeel aan deze overname verbonden zijn. Momenteel werken bij MIbra 65 mensen. “Deze overname van Mibra kadert perfect in de strategie van het snelgroeiende Pami, dat op deze manier een belangrijke stap zet op de Nederlandse markt”, besluit de Pami-woordvoerder.