Handboek Houtskeletbouw

De standaard voor houtskeletbouw in Nederland is vernieuwd. Bedrijven die actief zijn in de houtskeletbouw of er meer over willen weten; voor hen is deze uitgave zeker een aanrader. Het handboek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen SBR en Centrum Hout.

Houtskeletbouw is een bouwmethode die uitstekende mogelijkheden biedt om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Naarmate de behoefte aan energiezuinige en CO2 -neutrale, gezonde en comfortabele woning- en utiliteitsbouw op basis van milieuvriendelijke materialen toeneemt, nemen ook de kansen voor deze bouwmethode toe. Ook hoogwaardige renovatie tot het niveau van passiefhuis is nu relatief eenvoudig te realiseren. Industrieel bouwen in combinatie met gunstige arbeidsomstandigheden en een hoge certificeerbare kwaliteit staan niet alleen garant voor een snelle bouwmethode, maar ook voor beheersing van faalkosten.

Het vernieuwde Handboek Houtskeletbouw speelt in op bovengenoemde ontwikkelingen en op gewijzigde regelgeving en rekenregels.Het nieuwe Handboek Houtskeletbouw is geheel afgestemd op de Eurocodes en geheel afgestemd op het Bouwbesluit 2012. Het boek gaat dieper in op de integratie van installaties, geeft ontwerprichtlijnen voor Passief Bouwen en bevat nieuwe tabellen en details voor hogere isolatiewaarden.

Bestellen? Dat kan via Centrum Hout, telefoon: 036-532 98 21.