Desso ontvangt prijs voor ‘Visions of’-tapijtcollectie

De Europese tapijtfabrikant Desso heeft de ‘Red Dot Product Design’-prijs ontvangen voor de ‘Visions of’-tapijtcollectie. De ‘Red Dot’ is een kwaliteitswaarmerk voor esthetische vormen en duurzame trends dat elk jaar wordt uitgereikt tijdens een van de meest prestigieuze ontwerpcompetities ter wereld.

Dit jaar hebben achttienhonderd fabrikanten en ontwerpers uit 58 landen meegedaan in de competitie. In Essen, Duitsland, heeft een jury bestaande uit dertig internationale deskundigen in totaal 4515 producten getest en geëvalueerd. Volgens de jury van dit jaar heeft de tapijtcollectie ‘Visions of’ van Desso een uitvoerig en innovatief ontwerp. De prijs wordt overhandigd op het ‘Red Dot’-gala op 2 juli van dit jaar.

Alexander Collot d’Escury, CCO van Desso: “Het ontwikkelen van deze prijswinnende productlijn was een uitdaging, zowel esthetisch als technisch gezien. De uitgebreide expertise van onze teams op beide terreinen en hun nauwe samenwerking met verschillende (binnenhuis) architecten in de Circles of Architectsheeft resultaat gehad. Het winnen van deze prijs, waar we erg trots op zijn, is een erkenning van hun inspanningen. Het is een voorbeeld van onze ambitie om wereldleider te zijn in tapijten door de mode voor de vloer te creëren.”

Marloes Jongen, ontwerper bij Desso en Mark de Negro, technische ontwikkeling: “Visions of is een verrassende expressie op de vloer. Het geeft duidelijk iets aan zonder dominant te zijn. Als team hebben we een unieke combinatie van technieken ontworpen die op ongebruikelijke manier samengebracht zijn. Op die manier hebben we een unieke, gelaagde dimensie kunnen creëren waarbij de vloer een andere indruk geeft bij elke verschillende hoek waaruit deze wordt bekeken.”

De collectie ‘Visions of’ bestaat uit volgens Desso uit een unieke mix van gepatenteerde technologie en ongeëvenaard ontwerp en omvat drie verschillende producten, elk met een uniek ontwerp. ‘Visions of Flowers’ toont een duidelijk bloempatroon dat opgenomen is in het design van de tapijttegel. Een verrassend abstract patroon is wat ‘Visions of Shards’ zijn karakteristieke uiterlijk geeft, en de inspiratie voor ‘Visions of Lines’ is afkomstig uit de lineaire elementen in de monumentale architectuur.

Het volledige verhaal over het ontwerpen van de ‘Visions of’-tapijtcollectie is te vinden op de website van Circles of Architects.