InterfaceFLOR opent deuren van The Awarehouse

InterfaceFLOR lanceert op 29 maart ‘The Awarehouse’. De gerenoveerde fabriekshal in Scherpenzeel combineert merkbeleving met educatie op de gebieden design, innovatie en duurzaamheid. The Awarehouse richt zich op het inspireren van klanten en relaties uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

The Awarehouse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Nederlandse architectenbureau Claessens Erdmann en Michele Lacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding van InterfaceFLOR. Het resultaat is een multifunctionele ruimte voor maximaal vierhodnerd bezoekers. Zo zijn er in het gebouw diverse kantoorruimtes, een duurzaamheidscorner, product- en merkbelevingsgebieden, een galerie voor veelbelovende kunstenaars, inspirerende vergaderruimtes, een ondergronds theater en een hi-tech conferentieruimte met videowall. “Het gebouw is een voorbeeld van duurzame renovatie en herbestemming. Door het gebruik van verschillende kleuren en structuren tegeltapijt zijn verschillende zones gemaakt, met elk een andere functie. The Awarehouse is een gebouw met een open karakter, met veel glas en weinig muren, dat het gevoel geeft van openheid, ruimte en licht”, aldus Michele Lacovitti.

“We zijn heel erg blij met The Awarehouse. Ik kan haast niet wachten om er klanten en relaties te ontvangen. Voor mij is het een ode aan de creatieve geest van InterfaceFLOR en de gehele filosofie van de organisatie. The Awarehouse is echter niet alleen bedoeld om ons gedachtegoed ten toon te spreiden. Het is ook bedoeld om in samen te werken, kennis te delen en elkaar te inspireren. De combinatie van dit alles is de allermooiste functie van het gebouw.”

“Bij de renovatie van de voormalige fabriek zijn alleen duurzame en gerecyclede materialen gebruikt. Oud wagonhout is hergebruikt in en om het gebouw, het gebruik van vintage stoelen in de kantoren en vergaderzalen en hergebruikte objecten van eerdere tentoonstellingen zorgen voor een verassende wow-factor in het gebouw. Er is verder getracht om zoveel mogelijk van de oude fabriekshal in stand te houden en oude materialen te hergebruiken om zoveel mogelijk afval te elimineren. Om de energie-efficiëntie te verhogen, is het gebouw extreem goed geïsoleerd. Bovendien wordt het gebouw verwarmd met de restwarmte afkomstig van de productievestiging van InterfaceFLOR in Scherpenzeel. Dit gebeurt via het innovatieve, verhoogde kabelmanagementsysteem van Intercell.”

InterfaceFLOR ontwerpt en produceert innovatieve modulaire vloerbedekking en was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 1994 deed de organisatie de toezegging om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd. Deze toezegging is bekend geworden onder de naam Mission Zero. Mission Zero geeft vorm aan elk aspect van InterfaceFLOR, het beïnvloedt elke beslissing en inspireert de organisatie voortdurend verder gaan dan de bestaande businessmodellen, methoden en oplossingen om dit doel te bereiken.

Het concernt is naar eigen zeggen over de helft met het bereiken van de Mission Zero-doelstelling . Ook verschillende producten zijn wereldwijd bekroond met uiteenlopende prijzen voor onder andere design en innovatie. De meest recente is de Atheneum Good Design Award voor de collectie World Textiles (VS, 2011).