König + Neurath: 23 procent meer omzet in 2011

De omzet van de totaalaanbieder voor innovatieve kantooroplossingen König + Neurath blijft stijgen. De balans over het afgelopen jaar was uiterst positief. De onderneming zag de groei in 2011 – bij een totale omzet van circa 141 miljoen euro – ten opzichte van het jaar ervoor met 23 procent toenemen.

Deze ontwikkeling wordt vooral bepaald door de binnenlandse vraag, die ten opzichte van het jaar ervoor met circa 27 procent is toegenomen. De positieve omzetontwikkeling was niet alleen te danken aan de branchebreed toegenomen totale vraag, maar ook aan de versterking van de positie van König + Neurath bij grote klanten en in de projecthandel.

Het jaar 2011 werd bij König + Neurath gekenmerkt door de terugwinning van marktaandeel in het binnenland, de introductie van nieuwe producten (onder andere op het gebied van bureaustoelen), de roadshow ‘Talk of Town’, de verdere ontwikkeling van de organisatiestructuur en investeringen in verdere productontwikkeling.

 

 

Carl-Christoph Held, bestuursvoorzitter van de firma König + Neurath AG: “Het verheugende resultaat bevestigt het gelijk van onze strategie om te investeren in hoge kwaliteit en intensieve research en ontwikkeling. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we moeten voortgaan op de weg van het succes – met name via teamspirit, vertrouwen, motivatie, deskundigheidsbevordering en daadkracht van onze leidinggevenden en medewerkers. Om mee te kunnen doen in de slag om de beste arbeidskrachten, hebben wij op dit punt veranderingprocessen in gang gezet. Optimistisch gestemd – gezien de mogelijkheden van het bedrijf – maar zonder de moeilijke algemene economische situatie uit het oog te verliezen, kijken wij vandaag positief terug op het jaar 2011.”

 

Het jaar 2012 zal voor König + Neurath in het teken staan van veel nieuwe productontwikkelingen en investeringen in het machinepark, de personeelsontwikkeling en de Orgatec 2012 in het najaar.